Maizes ceļojums līdz mūsu galdam

Realizējot Eiropas Sociālā fonda projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” pasākumu plānu, Rīgas 5.internātpamatskolas- attīstības centra skolēni devās  ekskursijās  uz maizes ceptuvi, lai iepazītos ar ražotnes darbu un maizes tapšanas procesā iesaistītajām profesijām.

Skolēni mācību ekskursijas laikā uzzināja par rudzu maizes vērtīgajām īpašībām, iepazina maizes cepšanas procesu, apskatīja maizes krāsnis un cepēju darbarīkus. Izglītojamajiem bija lieliska iespēja izbaudīt reālo darba vidi maiznieka un konditora profesijā, kura ir ļoti karsta, prasa lielu fizisko piepūli un izturību. Svarīgi bija izbaudīt komandas garu kopā cepot maizi, palīdzot savam skolasbiedram un rūpējoties, lai katrs maizes kukulītis būtu īpašs. 

Kopīgo darbojoties tika uzcepts garšīgs kliņģeris, maizīte, īpašie rudzu cepumi. Visi skolēni bija priecīgi par sava darba rezultātu.

Informācija: pedagogs - karjeras konsultants Ilze Lešinska.