Foto

Aicina jauniešus izzināt karjeras iespējas nākotnes pārtikas industrijā

28. janvārī jauniešiem tiešsaistē būs iespēja iepazīties ar inovācijām un plašām profesionālām iespējām pārtikas nozarē, iesaistoties videi draudzīgas nākotnes pārtikas sistēmas veidošanā.

«EIT Food Hub Latvia» karjeras dienas pasākumi notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienas laikā 28. janvārī no plkst. 12.00 līdz 18.00 tiešsaistē platformā ienac.rtu.lv. Karjeras dienas apmeklētāji īpaši izveidotā stendā «Nākotnes pārtikas radītāji» varēs piedalīties dažādās izzinošās un aizraujošās aktivitātēs, tikties ar nozares uzņēmējiem un zinātniekiem, uzzināt, kā jau studiju laikā piedalīties pasaules mēroga izaicinājumu risināšanā, kā arī doties virtuālā ekskursijā uz atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu «Getliņi EKO».

Apmeklētāji aicināti reģistrēties platformā ienac.rtu.lv

28. janvārī plkst. 14.00 par nākotnes pārtikas tendencēm un iespējām nozarē stāstīs inovatīva pārtikas uzņēmuma «SpirulinaNord» līdzdibinātāja, RTU pētniece Agnese Stunda-Zujeva un «Baltic Studies Centre» vadošais pētnieks Miķelis Grīviņš. A. Stunda-Zujeva norāda, ka «nākotnes pārtikas nozare nav iedomājama bez inženieriem».

Stenda apmeklētāji varēs arī uzzināt, kā jaunuzņēmums «Fermentful» nāca klajā ar ideju radīt kefīra alternatīvu no zaļajiem griķiem, un uzdot jautājumus tā līdzdibinātājai Andai Penkai. Savukārt «Biocatalyst.eu» līdzdibinātājs Andrii Shekhirev atklās, kas uz mūsu galdiem nākotnē nonāks ar biotehnoloģiju palīdzību. Būs iespēja arī ielūkoties tajā, kā notiek jaunu produktu izstrāde uzņēmumā «Milzu!».

Skolēniem, kurus aizrauj robotika un datorzinātnes, RTU zinātnieks Andrejs Zujevs demonstrēs, kā inovācijas robotu un dronu vizuālajā navigācijā atvieglo cilvēka darbu un ļauj automatizēt procesus lauksaimniecībā un citās jomās.

Plkst. 15.30 interesenti varēs doties tiešsaistes ekskursijā uz «Getliņi EKO» atkritumu apsaimniekošanas poligonu, lai izsekotu tā darbībai no bioloģisko atkritumu šķirošana un pārstrādes līdz iegūtās enerģijas izmantošanai tomātu audzēšanā.

Stendā «Nākotnes pārtikas radītāji» apmeklētāji varēs ne tikai apmeklēt pasākumus, bet arī saņemt atbildes uz jautājumiem čatā un iegūt materiālus patstāvīgai izpētei.

2019. gadā RTU pievienojās Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (European Institute of Innovation & Technology – EIT) zināšanu un inovāciju kopienai «EIT Food», iegūstot tiesības Latvijā veidot inovāciju un koprades kontaktpunktu jeb HUB. «EIT Food», veidojot ciešas saites starp patērētājiem, uzņēmumiem, jaunuzņēmumiem, pētniekiem un studentiem no visas Eiropas, «EIT Food» atbalsta inovācijas un ilgtspējīgas ekonomikas iniciatīvas, kas vairo piekļuvi kvalitatīvai pārtikai, uzlabo vidi un veselību, kā arī rada jaunas darbavietas un palielina Eiropas konkurētspēju.

Informāciju sagatavoja: Lāsma Vaivare, RTU Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja. E-pasts: Lasma.Vaivare@rtu.lv

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, elektroniskā pasta adrese: iksd@riga.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit