Ar labiem darbiem "Austriņa" atbalsta cīņu par mieru

Ar labiem darbiem "Austriņa" atbalsta cīņu par mieru

Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” Ekoskolu padomes koordinatore Linda Šimkus, jau laicīgi, šī gada sākumā, izteica aicinājumu pagatavot ukraiņu kareivjiem ierakuma sveces. Šis darbs tika pabeigts tieši pirmdienā, 6. martā, kad atzīmējām arī iestādes vārda dienu. Esam gandarīti, ka tieši bērnudārza vārda dienas svētkos varējām palepoties ar izcili paveiktu darbu.

Šajā nodarbē Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” personālam izdevās iesaistīt gan vecākus, gan darbiniekus, kuri sagatavotajās konservu bundžās lēja izkausētos sveču gabaliņus un parafīnu. Savukārt bērni no kartona gabaliņiem rūpīgi tina sveču daktis. Izrādījās, ka tas var būt milzīgs darbs, jo pagatavotas tika 375 ierakumu sveces. Ir patiesi liels prieks par atbalstu un milzīgo darbu, ko esam veikuši!

Pirmsskolas izglītības skolotāju sarunās ar bērniem tika virzītas pilsoniskās līdzdalības caurviju prasmes, un tieši tāpēc bērni pievienojās ar ierosinājumu katru pagatavoto sveču kasti rotāt ar sirsniņām Latvijas un Ukrainas karogu krāsā.

Ar skanīgām dziesmās un mīļām sarunām sveicām mūsu "Austriņu" vārda dienas noskaņās un priecājāmies, ka kareivjiem esam aizsūtījuši pašu rokām darinātu gaišumu un ticību mieram.

Vēlamies pateikties Ekoskolu padomes koordinatorei Lindai Šimkus un visiem darbiniekiem, vecākiem un bērniem par labestību un čakli paveikto darbu.

Informāciju sagatavoja: vadītāja A. Tauriņa