Daiļlasīšanas festivāls Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē

Daiļlasīšanas festivāls Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē

2023. gada 16. martā Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē norisinājās Daiļlasīšanas festivāls “Pavasara krāsas 2023”, ko katru pavasari bērnudārzs organizē jau kopš 2013. gada.

Daiļlasīšanas festivālu pedagogi rīkoja ar mērķi, publiski uzstājoties, attīstīt un pilnveidot bērnu skatuves runas kultūru un aktiermākslu. Gatavojoties festivālam, grupas skolotājas ar bērnu vecākiem palīdzēja izvēlēties katram tīkamāko dzejoli, ar kuru festivālā iepriecināt klausītājus.

Festivāls norisinājās grupiņās, finālam tika izvirzīti labākie lasītāji divās vecuma grupās: 3-5 gadīgie, 5-7 gadīgie. Daiļlasīšanas festivāla žūrijas sastāvā piedalījās bērnu vecāki, kuri pasākuma noslēgumā atzinīgi novērtēja, ka visi dalībnieki ir vinnētāji – katrs savā nominācijā. Visi dalībnieki tika apbalvoti ar diplomiem un medaļām. Dāvanas (grāmatas, galda spēles un saldumi) tika pasniegtas katrai grupai. Kārtējo reizi ikviens varēja pārliecināties, ka, lai publiski uzstātos un skaisti norunātu dzejoli ir vajadzīga liela drosme.

Paldies ikvienam, kurš palīdzēja radīt sirsnīgo, emocijām bagāto atmosfēru!

Materiālu sagatavoja: vadītājas vietniece Diāna Ružkovska