Foto orientēšanās Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē

Foto orientēšanās Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē

1. jūnijā, Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā, Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestāde organizēja Foto orientēšanās pasākumu ar mērķi veicināt bērnu sadarbības un orientēšanās spējas, gūt pozitīvas emocijas un atzīmēt ilgi gaidīto vasaru ar sportiskām aktivitātēm svaigā gaisā.

Sporta un mūzikas skolotājas ar uzrunu un iesildīšanās deju uzmundrināja pasākuma dalībniekus. Tam sekoja foto orientēšanās, atbilstoši katram pirmsskolas izglītības posmam.

1. posmam bija sagatavota vienkāršāka foto orientēšanās karte ar 10 kontrolpunktiem un katra kontrolpunkta tuvumā bija jāatrod noslēpts puzzles gabals. Beigās no atrastiem gabaliņiem bija jāsavieno attēls.

2. posmā bērni apmeklēja 10 kontrolpunktus pēc kartē norādītām fotogrāfijām un katra kontrolpunkta tuvumā sameklēja noslēptu burtu, lai beigās no burtiem sastādītu vārdu.

3. posmā audzēkņi apmeklēja 15 kontrolpunktus gan pēc kartē norādītām fotogrāfijām, gan minot mīklas. Kontrolpunktos bija noslēpti burti, lai beigās atšifrētu vārdu savienojumu.

Pasākums izdevās lielisks! Visi ar interesi meklēja fotogrāfijās esošos objektus, kā arī puzzles gabaliņus un aslēgas vārdu burtus. Daudzi bērni orientējās pirmo reizi mūžā un atzina, ka viņiem tas tik ļoti patika, ka viņi vēlētos šādu piedzīvojumu atkārtot. 

Pēc foto orientēšanās bērni savās grupās veidoja kolāžas “Saulaina bērnība”. 1. jūnijs mūsu iestādē beidzās ar krāsainu bērnu veidotu darbu izstādi, kas priecēja gan pašus sportiskos māksliniekus, gan viņu vecākus un personālu!

Ieskatu Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā sagatavoja: Jūlija Birkenšteine, sporta skolotāja.