Ir vērts pievienoties TJN “Annas 2” elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komandai!

Ir vērts pievienoties TJN “Annas 2” elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komandai!

No 12. līdz 16. oktobrim TJN “Annas 2” elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komanda piedalījās jauniešu vispasaules robotikas sacensībās FIRST Global Challenge 2022 Ženēvā. Kā parasti šī pasākuma galvenais ieguvums ir iespēja sastapties, parunāties un sadarboties ar jauniešiem no vairāk kā 160 dažādām pasaules valstīm. Bez ievērības neatstājām arī pasākuma uzņēmējvalsts Šveices dabu un kultūru.

Pēc izcīnīto uzvaru skaita komanda ierindojās 6. vietā starp 162 valstu komandām, piekāpjoties Kazahstānas, Meksikas (katrai pa 12 uzvarām), Peru, Bolīvijas un Izraēlas (katrai pa 10 uzvarām) komandām. Mūsu komanda izcīnīja 10 uzvaras 12 spēlēs. Visās 12 spēlēs vidēji iegūto punktu skaita ziņā ieņemam 42. vietu. Pulciņa komandu Šveicē pārstāvēja Pēteris Pekarskis, Hermanis Petručeņa, Marks A. Stūris un Roberts Trokša.

Komanda pilnībā paveikusi tai dotos uzdevumus, un sasniegusi augstus rezultātus. Tas sasniegts neskatoties uz to, ka šogad mūsu komandas dalībnieki, vidēji ņemot, šajās spēlēs bija vēsturiski visjaunākie un nepieredzējušākie.

Spēles Ženēvā bija tikai noslēguma pasākums komandas dalībnieku pusgada ilgā piedzīvojumā. Tradicionāli paralēli elektronikas, matemātiskās modelēšanas, programmēšanas, mehānikas un automātikas jomām darbojoties komandā apguvām organizatoriskās un prezentācijas prasmes (filmas izveide, sociālie pasākumi, pieredzes apmaiņas pasākumi, intervijas), iedziļinājāmies saprātīgas domāšanas niansēs, pievārējām sportiskus izaicinājumus Igaunijā un kāpjot Jura kalnos Francijā. Septembrī Tamsalu ģimnāzijā, Igaunijā vienu nedēļas nogali aizvadījām izmēģinājuma un sadraudzības spēlēs ar Somijas un Igaunijas robotu būvētāju komandām.

Līdz ar šo pasākumu ir noslēgusies elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komandas 2021./2022. mācību gada  sezona un sākusies jaunā sezona. Mums pulciņa komandā vēl ir brīvas vietas. Tāpēc aicinam darboties gribošus un pacietīgus skolēnus mums pievienoties gan pulciņa “lielajai komandai” (14…19 g.v.), gan jaunākās grupas komandai (10…14 g.v.). Darbojoties pulciņa komandā tiek attīstītas un noder ļoti dažādas prasmes. Dažam (-ai) vairāk padodas inženiertehniskās lietas, citam (-ai) programmēšana, stratēģiska plānošana, vai mākslinieciskākas un organizatoriskas ievirzes padarīšanas. Svarīgi, lai katrs komandas dalībnieks gan izmēģinātu dažādas nodarbes, gan atrastu jomu, kas padodas vislabāk. 

Tekstu sagatavoja Egmonts Pavlovskis, Elektronikas un robotu tehnikas pulciņa skolotājs