LNSO un LeNeSOns aicina mazos klausītājus doties muzikālā ceļojumā

LNSO un LeNeSOns aicina mazos klausītājus doties muzikālā ceļojumā

Sestdien, 4. martā, Lielajā ģildē aktieri Artūrs Putniņš un Anastasija Rekuta-Džordževiča un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Andra Vecumnieka vadībā izrādīs koncertuzvedumu bērniem “LeNeSOns un Mendelszona ceļojumi”.

Mazākie klausītāji komponista Fēliksa Mendelszona simfoniskās mūzikas pavadībā varēs doties neaizmirstamos piedzīvojumos kopā ar lelli LeNeSOnu. Iemīļoto bērnu draugu uz skatuves redzēsim divreiz – plkst. 11.00 bilingvālā izrādē krievu valodā un latviešu valodā, savukārt plkst. 14.00 izrādē latviešu valodā. Starpbrīdī koncerta apmeklētāji aicināti piedalīties radošās aktivitātēs.

Vācu komponists Fēlikss Mendelszons-Bartoldi mākslas pasauli iepazina agri un dzīves laikā agrīnā romantisma tradīcijā radīja nozīmīgu simfoniskās un klaviermūzikas mantojumu, kas tiek augstu vērtēts arī mūsdienās. Lai gan visplašāk viņš pazīstams kā mūzikas lugai “Sapnis vasaras naktī” autors, kurā iekļauts arī populārais “Kāzu maršs”, koncerta programmā dzirdēsim ne mazāk ievērojamus meistara uvertīru, simfoniju un Vijolkoncerta fragmentus. Šajā aizraujošajā notikumā, nepieceļoties no savām sēdvietām koncertzālē, mazie klausītāji un viņu ģimenes varēs doties jūras braucienā, pa ceļam apskatot dažādas pasaules malas – Skotiju (uvertīras “Hebrīdi” un Trešās “Skotijas” simfonijas muzikālajā noformējumā) un Itāliju (Ceturtās “Itāļu” simfonijas fragmentu skanējumā). Savukārt koncerta otrajā daļā LeNeSOns klausītājus vedīs sapņu un pasaku valstībā (mūzikas lugai “Sapnis vasaras naktī” un Vijolkoncerta fragmentu atskaņojumā). Starpbrīdī koncerta apmeklētājiem tiks dota iespēja iesaistīties radošās aktivitātēs, kas sasaistītas ar tēliem un norisēm koncertuzvedumā.

Darbu pie koncertcikla turpina režisore Paula Pļavniece, dramaturgs Klāvs Mellis un māksliniece Evita Bēta. 4. marta koncertā ar lelli LeNeSOnu draudzēsies Latvijas Leļļu teātra aktieris Artūrs Putniņš un aktrise Anastasija Rekuta-Džordževiča. Pie diriģenta pults redzēsim cikla māksliniecisko vadītāju Andri Vecumnieku. Vijolkoncerta fragmentu izpildījumā uz skatuves pievienosies arī NMV Emīla Dārziņa mūzikas skolas audzēknes-solistes: Sofija Vasecka izrādē plkst. 11.00 un Lueta Žagare izrādē plkst. 14.00.

Uz izrādēm 4. martā, kā arī uz turpmākajiem LeNeSOna koncertiem biļetes iespējams iegādāties Lielās ģildes kasēs un “Biļešu paradīzē”.

Atbalstot daudzbērnu ģimenes, piedāvājam 30% atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem.

Norādītās biļešu cenas ir vienādas gan bērniem (6+), gan pieaugušajiem. Bērniem līdz 5 gadu vecumam (ieskaitot), kas neaizņem atsevišķu sēdvietu, jāiegādājas īpaša biļete par 1,50 eiro Lielās ģildes kasē koncerta dienā.

Koncerta apmeklētāji aicināti ierasties uz koncertu vismaz pusstundu pirms koncerta, izvairoties no drūzmēšanās un ieņemot vietas zālē savlaicīgi.

Ierodoties Lielajā ģildē, laipni aicinām koncerta programmiņu skatīt telefonā, skenējot QR kodu, kas izvietots Lielās ģildes telpās, tādējādi samazinot papīra patēriņu un saudzējot dabu.

Uz katras iegādātās koncerta biļetes un e-biļetes ir īpašs QR kods, ar kuru koncerta dienā var saņemt 50% atlaidi EuroPark autostāvvietā “Jēkaba Arkāde”. Lai saņemtu atlaidi, noskenējiet kodu autostāvvietas kases automātā apmaksas brīdī.

Aktuālajiem LNSO notikumiem aicinām sekot līdz LNSO mājaslapā – https://www.lnso.lv, kā arī orķestra Facebook lapā.