Mazie mākslas pētnieki: "Tēlniecības meistardarbi"

Mazie mākslas pētnieki: "Tēlniecības meistardarbi"

Latvijas Nacionālais mākslas muzeja (Jaņa Rozentāla laukums 1) rogramma “Mazie mākslas pētnieki” veidota īpaši pirmsskolas vecuma bērnu auditorijai, lai uzsāktu un attīstītu draudzīgas un nākotnē vērstas attiecības ar muzeju un mākslas brīnumaino pasauli. Programmas mērķis ir aizraujošā un saistošā veidā iepazīstināt bērnus ar muzeja ēku, galvenajiem muzeja darbības aspektiem, ekspozīciju un mākslas vēsturi.

Kopā ar muzejpedagoģi un mākslinieci Diānu Dimzu-Dimmi nodarbības notiek muzeja bibliotēkā pie lielā, garā galda, kopā pētot mākslas grāmatas un atklājot mākslas faktus un personības. Saistībā ar aktuālo tēmu, nodarbība var ietvert ekspozīcijas vai izstādes apmeklējumu un radošo uzdevumu noslēgumā.

Nodarbības veidotas kā norišu cikls vairākas reizes gadā, kādas lielākas tēmas izpratnei, katrā atsevišķā nodarbībā pievēršoties konkrētam aspektam. Programma attīsta radošo domāšanu, laika un telpas izpratni, koncentrēšanos, mākslas vērošanas interesi un spēju, vērtību apzināšanos, sarunas un domu izteikšanas praksi.

Šajā rudenī un ziemā aicinām uz trīs nodarbībām, lai tuvāk iepazītu un izprastu tēlotājas mākslas veidu - tēlniecību. Cikls ietvers ieskatu tēlniecības vēsturiskajā attīstībā – skatīsim pirmatnējās kultūras un Antīkās pasaules mākslu, kā arī latviešu tēlniecības meistardarbus. Nodarbību laikā tuvāk skatīsim latviešu tēlnieku Teodora Zaļkalna, Emīla Meldera un Leas Dāvidovas-Medenes daiļradi.

Plašāka informācija un pieteikšanās - atvērt šeit.

Papildu informācija
Pirms nodarbības pulcēšanās 2. stāva vestibilā.
Lai nodrošinātu pilnvērtīgu bērna uzmanību un iesaisti, nodarbības notiek bez pieaugušo (vecāku u.c. pavadoņu) klātbūtnes.
Aktivitāte pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Noderīga informācija par muzeja pieejamību atrodama šeit.