Noslēdzies Rīgas jauniešu meet-up “5 soļi līdz iespējām”

Rīgas jaunieši oktobrī un novembrī tika aicināti uz jauniešu centra "Kaņieris" organizēto meet-up ar nosaukumu “Jauniešu iespēju karte jeb 5 soļi līdz iespējām”. Dalībniekiem bija iespēja piecas otrdienas satikties klātienē, iepazīties ar dažādām organizācijām, dzirdēt pieredzes stāstus no vienaudžiem, kas devušies projektos uz citām valstīm un kas arī mūsu galvaspilsētā organizējuši aizraujošus projektus.

Meet-up dalībniekiem arī pašiem bija iespēja pieteikties vēl nebijušiem piedzīvojumiem, projektiem un kļūt par jaunajiem biedrību aktīvistiem. Jaunie rīdzinieki ieguva zināšanas un pieredzi tādās jomās kā brīvprātīgais darbs, neformālā izglītība, dažādu projektu veidošana.

Atsaucība bija liela: tika saņemti 105 pieteikumi, apstiprināti vairāk nekā 60 dalībnieki. Kopumā meet-upos piedalījās vairāk nekā 30 dažādi jaunieši. Nākamais Rīgas jauniešu meet-ups notiks pēc 2023. gada sākumā.

Šobrīd pēc noslēguma jaunieši gatavo savas pašu iniciatīvas, ko īstenos ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta jauniešu centra "Kaņieris" jaunatnes darbinieku atbalstu saviem vienaudžiem.

Lielu paldies sakām organizāciju pārstāvjiem, kuri atbalstīja, dalījās savos drosmīgajos pieredzes stāstos un bija klātesoši, lai iedvesmotu Rīgas jauniešus:

Par Rīgas jauniešu centru "Kaņieris"

Rīgas jauniešu centrs "Kaņieris" ikdienā darbojas trīs virzienos:

"Kaņieris" ir arī Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras sadarbības partneris – "Eurodesk" info tīkla punkts. Tajā jaunieši var saņemt informāciju par iespējām iesaistīties ne tikai Rīgas Skolēnu domē un dažādās Rīgas NVO, bet arī Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes korpusa programmās.

Aicinām ikvienu interesentu uz jauniešu centra aktivtātēm! Tās ir bez maksas jauniem cilvēkiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Par tām var uzzināt tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Galerijas