Pieredzes apmaiņas pasākums Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādē “Zīlīte”

Pieredzes apmaiņas pasākums Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādē “Zīlīte”

Zemgales priekšpilsētas pirmsskolu izglītības iestāžu metodiķes, vadītājas un pedagogi devās uz Jelgavas novada Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādi “Zīlīte” un tās filiāli, lai gūtu pieredzi citas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Iestādes vadītāja Laura Klegere-Dortāne kopā ar savām kolēģēm iepazīstināja ar iestādi, tās vērtībām un tradīcijām.

Rīta cēliens sākās Rīgas pedagogiem sadaloties apakšgrupās. Viena daļa pedagogu devās uz iestādes filiāli, kas atrodas netālu no centrālās ēkas, otra daļa pedagogu palika centrālā ēkā. Vispirms bija iespēja novērot pedagoģisko procesu, kur liels uzsvars tiek likts uz bērnu pašvadīto mācīšanos. Varēja iepazīt skolotāju ieguldījumu, sagatavojot daudzpusīgas didaktiskās spēles, lai bērns atbilstoši savām spējām, interesēm un tā brīža noskaņojumam varētu izvēlēties nodarbi, tādejādi skolotājs var būt “novērotājs”, kurš piefiksē pedagoģiskos vērojumus, balstoties uz tiem izvirza jaunus uzdevumus. Uzmanība tika pievērsta grupās izveidotajai videi, kuru iekārtošanā iedvesma tika smelta no Montesori pedagoģijas.

Lai sakārtotu dienas laikā iegūtos iespaidus, bija iespēja personīgi piedzīvot miera - klusuma nodarbību, kā arī daudzpusīgās keramikas virpa izmantošanu mākslas nodarbībās.

Sirsnīgs paldies Jelgavas novada Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādes “Zīlīte” kolektīvam par iespēju ielūkoties iestādes darbā, kā arī gūt pozitīvu un radošu iedvesmu tālākai darbībai.

Mārīte Grīviņa-Krauze, Rīgas 13. pirmsskolas izglītības iestādes "Ābecītis" Konsultatīvais centrs, Altonavas iela 1, Rīga,  e-pasts: kcr13pii@riga.lv.