Pieredzes apmaiņas pasākums “Valodas apguves izaicinājumi un pedagoģiskie paņēmieni lingvistiski neviendabīgā vidē”

Pieredzes apmaiņas pasākums “Valodas apguves izaicinājumi un pedagoģiskie paņēmieni lingvistiski neviendabīgā vidē”

27. martā Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” notika pieredzes apmaiņas pasākums “Valodas apguves izaicinājumi un pedagoģiskie paņēmieni lingvistiski neviendabīgā vidē”. 

Pateicoties Tallinas pirmsskolu vadītāju apvienības direktores Alvinas Maasik lūgumam dalīties pieredzē, nodrošināt iespēju iepazīt pedagoģisko darbu un organizēt pieredzes apmaiņas semināru Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa”, mums izdevās kritiskāk izvērtēt savu sniegumu un gūt jaunus draugus turpmākai sadarbībai.

Pieredzes apmaiņas pasākumu plānojām kopā ar bērniem. Tātad viens no ierosinājumiem bija ciemiņus pacienāt, un tieši tāpēc viena grupa uzņēmās būt par pavāriem un pagatavot kanēļmaizītes. Sapratām, ka bērnu aizrautība un interese pagatavot kulinārijas izstrādājums bija tik liela, ka kārumu pietika visiem.

Savukārt cita grupa saģērbās tautas tērpos un bija gatava iepazīstināt ciemiņus ar latviešu tautas rotaļām. Ciemiņi tika uzaicināti uz kopīgu deju un vislielāko atzinību saņēma par prasmi rotaļdeju dziedāt arī igauņu valodā.  

Līdzās brīžiem, kad ciemiņi tika iepazīstināti ar pirmsskolas vidi, kas pavasara noskaņās bija rotāta ar jaunām kompozīcijām, tika vērots pedagoģiskais darbs vairākās grupās. Atsauksmes bija ļoti pozitīvas, tika izteikti pateicības vārdi un novērtēta katra darbība, kurā bērni piedalījās, ievērojot noteikumus. Noslēgumā tika īstenots seminārs par pedagogu veidotām rotaļām, par praktiskās darbības nozīmi dialogrunas sekmēšanai, par vārdu krājuma paplašināšanu un teikuma veidošanas paņēmieniem. No igauņu kolēģu stāstītā sapratām, ka digitālās pratības īstenošanā viņiem ir lielāka pieredze un pedagogi labprāt dalītos pieredzē, tāpēc izteicām interesi maijā doties ciemos uz Tallinu. Ļoti ceram, ka pieredzes apmaiņas brauciens mums izdosies un varēsim iepazīt vismaz divu pirmsskolas izglītības iestāžu darbu.

Sirsnīgs paldies visiem darbiniekiem, kas ņēma aktīvu dalību pieredzes apmaiņas pasākuma organizēšanā un liela pateicība bērniem, vecākiem, kuri  mūs šajā darbā atbalstīja!

Informāciju sagatavoja: Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” vadītāja A. Tauriņa

Galerijas