Radoša nodarbība mazākajiem: "Brī-num-zemes"

Radoša nodarbība mazākajiem: "Brī-num-zemes"

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (Jaņa Rozentāla laukums 1) interaktīvā nodarbībā aizraujoša piedzīvojuma veidā pirmsskolas un sākumskolas audzēkņus iepazīstina ar muzeja un mākslas pasauli.

Nodarbības laikā bērni uzzina vairāk par muzeju, atklāj tā slepenās vietas, apmeklējot apakšzemes telpas un nonākot brīnumu glabātuvē burtiskā un pārnestā nozīmē. Apskatot glezniecības krātuvi un lielāko izstāžu zāli muzejā, dalībniekiem tiek stāstīts par dažādiem laikiem, parādībām, dabu un cilvēkiem.

Nodarbība ietver sarunu, izglītojošu informāciju, radošas un praktiskas aktivitātes, kas ļauj iepazīt mākslas darbus ar dažādu maņu palīdzību. Izmantojot lomu spēles elementus, bērni tiek aicināti kļūt par kādu no gleznas sastāvdaļām. Noslēgumā, balstoties uz piedzīvoto, dalībnieki veido katra paša “Brī-num-zemes” radošo darbu un tos apkopo nelielā “pop-up” izstādē.

Nodarbībā tiek attīstīta radošā domāšana un prakse, iedziļināšanās prasmes, sekmēta piedzīvojuma un jaunatklājuma pieredze. Iekļautās tēmas – muzeja darbība un funkcijas, māksla, personība.

Pieteikšānās un plašākā informācija - atvērt šeit.