Rīgas 173. pirmsskolas izglītības iestādē izveidota vieta svētku svinēšanai

Rīgas 173. pirmsskolas izglītības iestādē izveidota vieta svētku svinēšanai

Viens no sabiedrības integrācijas projekta “Nepaliec malā” svarīgākajiem uzdevumiem bija izveidot ugunskura vietu, kur pulcēties svētkos un rīkot tikšanās pasākumus kopā ar zemessargiem un jaunsargiem rudenī.

Nu tas ir izdarīts! Tā kā šīs iniciatīvas autori ir mūsu izglītības iestādes sagatavošanas grupu bērni, darbi tika organizēti tā, lai bērni patstāvīgi veiktu visu, kas ir viņu spēkos – palīdzētu iestādīt kociņus apkārt ugunskura vietai, nokrāsotu sētiņas ap blakus esošajiem rotaļu laukumiem. Vecākus aicinājām talkā lai palīdzētu vadīt darbus un paveiktu to, kas prasa lielāku uzmanību – piemēram, nokrāsot rotaļlaukumu konstrukcijas, izrakt pietiekoši dziļu bedri kociņu stādīšanai.

Kociņus iestādījām 2. maijā. Neticami, bet mazās ābelītes jau raisa savus pirmos ziedus – tātad kociņiem pie mums patīk!

Liels bija bērnu prieks ieraugot, ka ziemā nozāģētā pīlādža vietā sākušas augt jaunas un spēcīgas atvases. Tieši šī pīlādža liktenis bija tas, kas rosināja jaunu kociņu stādīšanu un ugunskura vietas izveidi. Ziemā mums nācās nozāģēt vēja ielauztu koku. Pie manis ieradās “Bitīšu” grupas bērni un prasīja paskaidrojumu – kāpēc tas izdarīts, jo koki ir jāsargā. Runājām ilgi. Par to, ka tā gadās, kad vējš ir stiprs un koks vecs, par to, ka ielauzti koki var mūs apdraudēt, līdz nonācām pie risinājuma – pavasarī jāiestāda jauni kociņi un jāizveido īpaša vieta, kur kopā pulcēties.

Vakar, 15. maijā, “Tautasdziesmu un rotaļu rītā” pulcējāmies ap jauno ugunskura vietu, lai iepazītu un iemācītos latviešu tautai tuvās rotaļas  - “Rīgas tilti”, “Strautiņš”, “Kas dārzā”, “Cisu maiss” un citas. Pēc mēneša, ielīgojot Vasaras saulgriežus, jaunajā satikšanās vietā gaidīsim arī ukraiņu bērnus no Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Zilbīte”.

Pateicoties sabiedrības integrācijas projekta piešķirtajam finansiālajam atbalstam, iestādē sakārtota vēl viena jauka vieta un pats galvenais – īstenota bērnu ideja. Vienu lietu vēl esmu palikusi bērniem parādā – viņi vēlējās apgleznot arī kādu no iestādes teritorijā esošajām sienām. Tas ir palicis neizdarīts, bet priekšā vēl vasara!

Vita Kaļva, Rīgas 173. PII vadītājas vietniece, atbildīgā par projekta pasākumu organizēšanu iestādē.

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Galerijas