Vecāku diena Rīgas 170. pirmsskolas izglītības iestādē

Vecāku diena Rīgas 170. pirmsskolas izglītības iestādē

Rīgas 170. pirmsskolas izglītības iestādē 22. februārī organizējām Vecāku dienu. Vecākiem tā bija iespēja piedzīvot bērna ikdienas dzīvi bērnudārzā – iejusties bērna mācīšanās vidē, izzināt mācīšanās aktivitātes dažādās mācību jomās, izprast vecumposma īpatnības un pabūt visās mācību telpās.

Gribam dalīties ar mūsu pieredzi vecāku sapulces organizēšanā, izmantojot rotācijas principu. Tā ir sapulce dažādās tematiskās stacijās. Par šīs organizācijas formas efektivitāti esam vairākkārt pārliecinājušās. Pārvietošanās un sajūtu pieredze palīdz iejusties un piedzīvot pirmsskolnieka ikdienu. Tā ir iespēja pedagogiem demonstrēt mācīšanās metodes, aktualizēt būtiskāko, runāt par uzvedību. Tā ir iespēja vecākiem ieraudzīt pirmsskolas iestādi kā vienotu komandu, novērtēt mūsu darbu.

Šī diena bija īpaša, jo vecāki paši varēja piedalīties 7 nodarbībās, izmēģinot savas prasmes tikt galā ar pirmsskolnieku ikdienas uzdevumiem. Vecākus sagaidīja grupas skolotājas, organizējot Rīta apli. Šoreiz mums bija svarīgi parādīt, kā bērni mācās, kā plāno savu darbību, domā par savu mācīšanos.

Katrā mācību telpā bija kāda mācību joma, kurā pedagogi pievērsa uzmanību šīs jomas aktualitātēm. Piemēram, matemātikas jomā skolotāja bija sagatavojusi uzdevumus par skaitļa sastāvu, skaitļu rindu, ģeometriskajām figūrām. Cik nepaklausīga ir pincete rokās, kad jāpārvieto pērlītes un jāsaliek noteikts skaits! Valodas mācību jomā vecāki no zilbēm veidoja vārdus (izaicinājums bija trīszilbju vārdu salikšana, kas nebija nemaz tik viegli). Arī rakstīt ar kreiso roku bija sarežģīti! Dabaszinātņu mācību jomā vecāki katrs bija paņēmuši līdzi sīpolu un iestādīja to. Tehnoloģiju mācību jomā vecāki demonstrēja savas prasmes audumu griešanā, līmēšanā, papīra plēšanā, kopīgas kolāžas veidošanā. Vecākiem nācās arī bērt pupas, pārlikt pogas pa vienai, skrūvēt skrūves, vērt auklu caurumotās figūrās u.c. Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā jomā vecāki ar krāsām radīja pavasarīgu vizbuļu noskaņojumu un mūzikā bija iespēja iet ciemos, iztēloties, pabūt mežā Mocarta mūzikas pavadībā un pārbaudīt savu koordināciju un ritma izjūtu, kas izraisīja lielu jautrību.

Paldies skolotājām par profesionālo vieglumu un sirsnību! Sadarbība un savstarpēja komunikācija stiprina mūs visus.

Atgriezeniskā saite no vecākiem – Liels paldies! Uzzinājām, cik daudzveidīga un interesanta ir diena bērnudārzā!

Informāciju sagatavoja: Linda Ummere-Tillberga, vadītājas vietniece

 

Galerijas