Violets fons un baltu burtu teksts, kas aicina apmeklēt jauniešu konferenci

Publicitātes foto

Atvērta pieteikšanās konferencei "YUPAD*: jaunieša ceļš uz līdzdalības budžetu"

Atvērta pieteikšanās konferencei "YUPAD*: jaunieša ceļš uz līdzdalības budžetu", kas notiks š.g. 28. februārī no plkst. 14.00 līdz plkst. 18.00 Rīgā (klātienē). Konferences mērķis ir iepazīstināt jaunatnes nozares darbiniekus ar Erasmus+ projekta “Līdzdalības budžeti jaunatnes jomā, veicinot jauniešu iespējas ar lielo datu palīdzību (YUPAD)” rezultātiem.

Rīgas valstpilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta deprtaments (IKSD) sadarbībā ar 9 ārvalstu partneriem īsteno YUPAD projektu kopš 2022. gada. Tā laikā tika izstrādāta jaunatnes līdzdalības budžeta tiešsaistes platforma, metodoloģija jauniešu ideju un priekšlikumu izstrādei, apkopoti labo prakšu piemēri un materiāli jaunatnes jomas pārstāvju un lēmumpieņēmēju kapacitātes celšanai.

  • Reģistrēties dalībai pasākumā iespējams līdz 26. februārim (ieskaitot), dodoties uz ej.uz/YUPAD_konference.

Ar projekta ietvaros izstrādāto metodoloģiju, rīkiem un rezultātiem iepazīstinās IKSD Jaunatnes organizāciju sektora vadītāja Dace Rībena, savukārt ar pārdomām par to, vai līdzdalības budžets ir demokrātiska pieredze jaunietim vai iespēja nepastarpināt veidot pilsētu, dalīsies IKSD Jaunatnes nodaļas vadītājs Dmitrijs Zverevs. Pasākuma laikā būs arī iespēja iepazīties ar jauniešiem, kuri piedalījās projekta ietvaros rīkotajās darbnīcās un  ieguva līdzdalības budžeta finansējumu saviem projektiem.

 Pasākumu organizē RVP IKSD un finansē Eiropas Savienība “Erasmus+” programmas ietvaros.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Annu Paulu Veidemani, rakstot uz anna.veidemane@riga.lv.


*YUPAD: Youth Participatory Budgets Empowering Young People using Big Data