ISSP Galerijā notiks pašportretu darbnīca jauniešiem

Šo sestdien, 29. aprīlī, laikmetīgā teātra režisores Elīnas Cērpas multimediju izstādes “Jūtīgā virsma” ietvaros notiks darbnīca jauniešiem, kas veltīta pašportreta žanram. Darbnīca notiks ISSP telpā, Berga Bazārā, no plkst. 12.00 līdz 15.00.

Kopā ar mākslinieci un ISSP Skolas pasniedzēju Līvu Veiguru, jaunieši iepazīs pašportreta žanru, kas radies vēl krietnu laiku pirms selfiju ēras, pētīs, kā pašportrets atspoguļots izstādē “Jūtīgā virsma” un kādi stāsti šajos attēlos atrodami, kā arī mēģinās noskaidrot, kāpēc ne tikai māksliniekiem, bet arī mums pašiem interesē sevi fotografēt. Darbnīcas praktiskajā daļā jaunieši radīs savus pašportretus. Līdzi nepieciešams viedtālrunis ar kameras funkcijām. Darbnīcas aktivitātēs aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 12 līdz 18 gadiem.

Līdz 4. maijam ISSP Galerijā skatāma režisores Elīnas Cērpas izstāde “Jūtīgā virsma”, kas  veltīta fotografēšanai kā sevis izzināšanai un pieņemšanai, pētot dziļi personiskus attēlu tapšanas iemeslus. Izstādes pamatā ir projekts, kas aizsākās 2011. gadā Nīderlandē, kad režisore vairāk nekā gadu gandrīz katru dienu atkārtoja vienu un to pašu darbību: fotografēja pašportretus. Šī aizraušanās ar selfijiem radīja Elīnā interesi sākt pētīt procesus, kas mudina cilvēkus fotografēt.

Dalība pasākumā ir bez maksas, bet nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot e-pastu: iveta@issp.lv.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome.


Izstādi “Jūtīgā virsma” un pavadošo darbnīcu jauniešiem rīko Biedrība ISSP, kas jau vairāk nekā 15 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Kopš galerijas telpas atklāšanas Berga Bazārā 2018. gadā, ISSP ir kļuvusi par nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē kā vienīgā laikmetīgajai fotogrāfijai veltītā telpa Latvijā.

ISSP Galerijas adrese: Berga Bazārs, Marijas iela 13 k-3. Galerijas telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar funkcionālajiem traucējumiem un cilvēkiem ratiņkrēslā. 

www.issp.lv


Publicitātes foto autore: Nilu Lūsēna