Rīga un jaunieši - kā 2022. gads izskatās skaitļos?

Rīga un jaunieši - kā 2022. gads izskatās skaitļos?

2022. gads tika pasludināts par Eiropas jaunatnes gadu. Izglītības, kultūras un sporta departamenta jauniešu centrs "Kaņieris" aicina ielūkoties, kā tas tika aizvadīts un kāds atbalsts sniegts mūsu enerģijas pilnajiem jauniešiem.

Rīgas jauniešu centrs "Kaņieris":

  • vairāk kā 100 pasākumiem nodrošinātas bezmaksas telpas;
  • vairāk kā 70 pasākumi atbalstīti ar resursiem (piemēram, teltis, guļammaisi, projektori, audio parīkojums u.c.);
  • organizēti 20+ publiski pasākumi jauniešiem, piemēram, “Jauniešu meet-up jeb #5soļi līdz iespējām”. Tas notiks arī 2023. gadā.

2022. gada pirmajā semestrī jauniešu centrā aktivitātes īstenoja 2 starptautiskie brīvprātīgie - Paco no Francijas un Hanna no Austrijas, savukārt otrajā semestrī - Lile no Gruzijas un Mari no Austrijas. Viņi devās uz skolām un stāstīja par jauniešu iespējām programmās Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes Korpuss. Kā arī iedvesmoja jauniešus vērtīgi pavadīt brīvo laiku sportojot, dodoties dabā, radot mākslu vai pavadot laiku kopā ar vienaudžiem galda spēļu vakaros. Par šiem bezmaksas pasākumiem 2023. gadā varēs uzzināt "Kaņiera" sociālajos tīklos.

  • Organizētas apmācības darbā ar jaunatni iesaistītajiem - organizāciju, pašpārvalžu, skolu pārstāvjiem u.c. aktīvistiem. 2022. gadā notika 3 tematiskie nodarbību cikli - 12 nodarbības par finanšu jautājumiem, projektu veidiem un stratēģisko plānošanu, ko izgājuši vairāk kā 25 jaunatnes jomā strādājošie.

Īpašu paldies jauniešu centrs "Kaņieris" par sadarbību kopīgu aktivitāšu īstenošanā 2022. gadā saka biedrībām “Piedzīvojuma gars”, “Baltijas reģionālais fonds” un “Ghetto Games Latvia”.

2023. gada aktivitātes jauniešiem pieejamas jauniešu centra mājas lapā www.kanieris.lv un sociālajos tīklos Facebook, Instagram

Galerijas