Bērni ar rokām uz ekrāna rāda ēnu teātri

Publicitātes attēls

2. februāris - Sveču diena

Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi un skolotāji 2. februārī nosvinēja “Sveču dienu. ”

Sveču diena iezīmē ziemas vidu. Tā tiek saukta arī par Ziemas Māras dienu, Vēja dienu. Latvieši Sveču dienu svētīja lielās gavilēs un priekos – šajā dienā esot vajadzīgs daudz tērēt un baudīt! Arī citās tautās šo dienu svin kā pāreju no tumšā laika uz priecīgāka un darbīgāka laika nogriežņa iesākšanos.

Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi un skolotāji šajā dienā priecājās no sirds: minēja mīklas, aizdedzināja sveces savos pašdarinātos svečturos, ievērojot visas drošības noteikumus, novēroja sveču liesmu,  kā arī pamanīja cik daudz ēnas veidojas sveču gaismā.

Audzēkņi no grupām Nezinītis, Bezdelīga, Zirnītis, Kuģītis un Pucīte aicināja apskatīt ēnu teātri “Vecīša cimdiņš”. Pēc ēnu teātra svētki turpinājās ar dziesmu  “Divas brīnumsveces” .

Jautra bija rotaļa “Man šodien gāja labi”, kurā skolotājas un bērni stāvēja lielā aplī un mūzikas pavadījumā viens otram padeva maisu. Pārtraucot mūziku, maiss palika kāda bērna rokās. Bērnam vajadzēja sevi paslavēt par kādu labu darbību un no maisa izvilkt konfekti. Rotaļa turpinājās tik ilgi, kamēr visi rotaļas dalībnieki ir paslavējuši sevi un dabūjuši saldo balvu.

Ticējums vēsta: "Kas šai dienā vairāk tērē un priecājas, tam nākamais gads esot bagāts un laimīgs." Esiet laimīgi un bagāti!

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.