Aicina apmeklēt bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursa “ANIME-3” izstādi

Aicina apmeklēt bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursa “ANIME-3” izstādi

Līdz 29. aprīlim Mākslinieciskās jaunrades centrā “Praktiskās estētikas skola”, Andreja Saharova ielā 35, apskatāma bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkurss - izstāde “ANIME-3”, tēma “Manga”.

Konkursā varēja piedalīties Rīgas pilsētas vispārizglītojošo skolu un interešu izglītības iestāžu audzēkņi no 6 līdz 25 gadiem. Šogad konkursā piedalījās 12 skolas un 29 audzēkņi.

Paldies Mākslinieciskās jaunrades centra “Praktiskās estētikas skola” skolotājai Aļonai Andrišakai par organizēšanu!


Termins anime tiek lietots, lai apzīmētu gan multfilmas, kurām ir japāņu izcelsme, gan animācijas tehniku, ko rada japāņu zemē.

Tradicionāli pirmsākumos divdesmitā gadsimta sākumā anime tika zīmēta ar rokām. Pateicoties tehnoloģiskajiem jauninājumiem, šodien dators ir kļuvis par vēl vienu no būtiskiem un visvairāk izmantotajiem līdzekļiem jebkuras japāņu anime producēšanai.

Anime raksturo īpašs stils: personāžus vienmēr un ar minimālām variācijām, raksturo šādi: acis ir lielas, ovālas, labi izceltas ar rozā, sarkanu, zaļu, violetu krāsu, izņemot parasto brūno un zilo. Matiem ir arī dažādas krāsas un izmēri, tomēr ķermeņi, kaut arī tie ievēro cilvēka ķermeņa proporcijas, parasti ir vairāk skulpturāli un nedaudz pārspīlēti, sejām raksturīgas mazas mutes un deguns, un tās beidzas piecstūra formā.

Manga, tas ir sarežģīts, ilgtermiņa lielformāta darbs, kur jāizdomā sižets un jāuzņemas režisora loma, lai varētu sižetu kadrēt un veidot interesantu komiksu (ievads, notikums, beigas). Komiksu mākslinieku, kas nodarbojas ar mangas radīšanu, sauc par mangaku. Daudzi mangas elementi ir atrodami anime, japāņu animācijas filmās.

Galerijas