Aicina apmeklēt konkursa ‘’Talants Latvijai’’ 32. sezonas finālu

Rīgas Latviešu biedrība un Latvijas Bērnu fonds aicina uz konkursa ‘’Talants Latvijai’’ 32. sezonas finālu, kas notiks 2024. gada 12. maijā plkst. 12.00 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē.

Konkursa “Talants Latvijai” 32. sezonas finālā piedalīsies 33 dalībnieki no 12 Latvijas mūzikas skolām. Jauno talantu priekšnesumus vērtēs konkursa žūrija, kuras sastāvā: prof. Ventis Zilberts, prof. Juris Kalnciems, doc. Artūrs Noviks,
doc. Gatis Evelons, doc. Arvīds Kazlausks, doc. Anda Eglīte, Silva Krašauska-Krauze, Dzintra Knābe, Inita Neilande, Sandis Šteinbergs, Ivars Bezprozvanovs, Ģirts Pavēnis un Normunds Dreģis.

Konkursa balvu fondu veido Latvijas Bērnu fonda vienreizējas stipendijas konkursa laureātiem, konkursa pirmo vietu laureātu pedagogiem un koncertmeistariem, Arnolda Skrides un Gunāra Eižēna Bērzzariņa balvas divām mūzikas skolām, kuru audzēkņi ir uzrādījuši vislabākos rezultātus konkursa finālā, kā arī nodibinājuma “Skaņu mākslas fonds” un citi apbalvojumi.

Jau kopš 1991. gada konkurss ‘’Talants Latvijai’’ ir radošs atspēriena punkts Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem, veicina jauno talantu izaugsmi un mērķtiecīgu pilnveidošanos. Daudzi no viņiem ir izvēlējušies mūziku par savu profesiju un vēlāk kā izcili mākslinieki guvuši atzinību Latvijā un pasaulē. ‘’Talants Latvijai’’ dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs līdz  2010. gadam bija Arnolds Skride, viņa iesākto darbu līdz 2017. gadam turpināja Mārtiņš Jauģietis. Kopš 2018. gada konkursa mākslinieciskais vadītājs un producents ir Normunds Dreģis. 

Biļetes 5,00 EUR Rīgas Latviešu biedrībā un pirms koncerta. 12% no sarīkojumā gūtajiem ieņēmumiem Rīgas Latviešu biedrība ziedos Ukrainas atbalstam.

Konkursa pasākumi tiks filmēti un fotografēti. Foto un video materiāli vēlāk var tikt izmantoti pasākuma publicitātei sociālajos tīklos un medijos. Konkursa organizatori neuzņemas atbildību par trešo personu foto un/vai video uzņemšanu un to izmantošanu.