Aicina Bolderājas apkaimes iedzīvotājus iesaistīties projektā “Izzini un iepazīsti seno Bolderāju”

Aicina Bolderājas apkaimes iedzīvotājus iesaistīties projektā “Izzini un iepazīsti seno Bolderāju”

Rīgas Bolderājas Jaunā pamatskola no 5. oktobra īsteno projektu “Izzini un iepazīsti seno Bolderāju”, kura mērķis ir veicināt Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimes iedzīvotāju saliedētību, piederības izjūtas stiprināšanu, demokrātiskas nacionālas valsts vērtību izpratni, latviešu valodas vides stiprināšanu caur apkaimes vēstures un  kultūrvides izzināšanu.

  • Laikā no 17. līdz 21.oktobrim interesentiem tiks organizētas divas izglītojošas ekskursijas ar gidu - "Brīvības cīņas Daugavgrīvas cietoksnī” un “Iepazīsti Bolderāju”.
  • No š.g. 17. oktobra aicinām piedalīties foto izstādē-konkursā “Mana apkaime” - fotografēt Bolderājas un Daugavgrīvas kultūrvēsturiskās ēkas un iesūtīt foto līdz 4. novembrim. Labākie darbi novembrī būs apskatāmi virtuālajā izstādē iestādes mājas lapā. Tiks apbalvoti 5 labāko darbu autori.
  • Radošajās darbnīcās “Ēku stāsti”, kuras notiks no 1.  līdz 11. novembrim audzēkņi savos radošajos darbos attēlos apkaimes kultūrvēsturiskās ēkas, to fragmentus un izzinās vēsturi. Veiksmīgākie darbi tiks eksponēti izstādēs mūsu iestādes telpās.
  • Bērniem piedāvāsim iespēju darboties “Smilšu rakstu darbnīcā” spēļu istabā, Flotes ielā 8.
  • Patriotu dienu laikā no 7. novembra līdz 18. novembrim būs apskatāma izstāde “Ēku stāsti”, kurā tiks eksponēti  radošajās darbnīcās veidotie darbi - vizuālajā mākslā, vizuāli plastiskajā mākslā, floristikā un foto.

Tuvojoties Valsts svētkiem, Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas audzēkņi veidos tematiskas apsveikuma kartiņas un gaismas lukturīšus.

Lāčplēša dienā plānoti divi pasākumi, kuros aicinām iesaistīties:

  • “Sveču rakstu veidošana” no plkst.15.00 Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas pagalmā, Miglas ielā 9;
  • “Lāpu gājiens uz Daugavgrīvas cietoksni”, lai atcerētos Brīvības cīņās kritušos un noliktu svecītes viņu piemiņai. Tiksimies plkst.16.00 Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas interešu centra pagalmā, Flotes ielā 8, Rīgā.

Piebiedroties tiek aicināts jebkurš interesents, īpaši gaidīsim bērnus un jauniešus ar saviem vecākiem un vecvecākiem. Mums būs liels prieks Jūs satikt mūsu pasākumos!

Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. 

Galerijas