Konkursa dalībnieki latviešu tautas tērpos izpilda dziemas no folkloras pūra

Publicitātes attēls no iepriekšējā konkursa

Aicina piedalīties dziedāšanas konkursā “Dziesmu dziedu, kāda bija”

18. februārī  plkst. 11.00 Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” Svētku zālē sāksies dziedāšanas konkurss “Dziesmu dziedu, kāda bija”.

"Dziedu gari pavilkdama,
Dziedu koši locīdama." (Latviešu tautas dziesma)

Tradicionālās dziedāšanas konkursā dziedātājus aicinām sajust to noskaņu, kā mūsu balsis būtu varējušas skanēt pirms simts un vairāk gadiem, dziedot domāt, kā mūsu vecvecāki ir dziedājuši ikdienas darbus darot un svētkus svinot. Dziesmas enerģētisko spēku cauri gadu simtiem aicinām piedzīvot gan dalībniekiem, gan arī klausītājiem.

Konkursu sāksim ar tā jaunākajiem dalībniekiem. Pirms sava priekšnesuma katrs dalībnieks sniegs nelielu informāciju par sevi un izvēlētajām dziesmām – kādu izglītības iestādi pārstāv un kāpēc izvēlējās dziedāt tieši šīs konkrētās divas dziesmas.

Konkursa vērtētāji īpašu uzmanību pievērsīs dziedājumu tradicionalitātei un dabiskumam, vai dziesma dokumentēta kā šūpuļdziesma, kā talkas dziesma, kā telpās vai ārā dziedamā dziesma, vai citu žanru pārstāvoša.

Šeit pieejams NOLIKUMS

Lai mums kopā jauks konkurss un īpaši dalībniekiem izdodas uzburt senatnīgu skaņu ainavu.

Informāciju sagatavoja Dina Liepa, Rīgas interešu izglītības metodiskā centra (RIIMC) galvenā speciāliste folkloras jomā