Afišā ūdenspiliens, kurā atspoguļojas zeme, koki, debesis

Publicitātes attēls

Aicina piedalīties izzinošā vebinārā "Ūdens ir dzīvība"

22. martā tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena, kurā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža un vides zinātņu fakultāte (LBTU MVZF) Jelgavā aicina vidusskolēnus, tehnikumu audzēkņus un skolotājus no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 piedalīties izzinošā tiešsaistes vebinārā "Ūdens ir dzīvība". Divu stundu garumā būs iespēja būt lieciniekiem dažādiem ar ūdeni saistītiem eksperimentiem, ieklausīties nezināmos faktos par ūdens dabu un noslēgumā pārbaudīt savas zināšanas īpašā viktorīnā. Aktivitāte visiem pieejama bezmaksas.

Lai gan cilvēka eksistence ir atkarīga no ūdens un apzināmies, ka mūsu ķermeņi lielākoties sastāv no tā, ikdienā reti pievēršam uzmanību šim dzīvību uzturošajam resursam. Pateicoties zinātniekiem, kuri izpētījuši ūdens dabu, spējam uzturēt apsaimniekojamas zemes teritorijas, iegūt enerģiju un audzēt augus.

Vebinārā "Ūdens ir dzīvība" kopīgi ar universitātes vides inženieriem no studiju programmas "Vides un ūdenssaimniecība" meklēsim atbildes uz jautājumiem "Kas dzīvo ūdenī?", "Kāds ir ūdens aprites cikls pilsētā?", "Kas liek ūdenim kustēties?", kā arī citiem.

Šī aktivitāte būs lielisks papildinājums dabaszinātņu stundām, lai iepazītu ūdens dabu, tā dzinējspēku, cilvēku darbības ūdens apsaimniekošanā un izmantošanā savā labā.

12. klašu skolēni un pēdējā kursa tehnikumu audzēkņi, kuri piedalīsies Ūdens dienas viktorīnā un uzrādīs vislabākos rezultātus, iegūs tiesības studēt valsts finansētās studiju vietās profesionālā bakalaura studiju programmā "Vide un ūdenssaimniecība".

Interesenti aicināti pieteikties vebināram līdz 21. martam, lai saņemtu pieslēgšanās "Zoom" saiti (saite tiks nosūtīta 22. marta rītā norādītajā e-pasta adresē). Dati, kas tiks norādīti pieteikšanās formā, tiks izmantoti tikai saziņai par vebināra norisi. 

Reģistrācija

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studiju programma "Vide un ūdenssaimniecība" piedāvā iegūt profesionālā bakalaura grādu vides saimniecībā un vides inženierzinātnē un vides inženiera kvalifikāciju. Studiju procesā studējošie iegūst zināšanas, kas ļauj labi orientēties vides, ūdenssaimniecības, meliorācijas, notekūdeņu attīrīšanas problēmās, kā arī atkritumu saimniecībā, vides aizsardzībā un dabas resursu ilgtspējīgā izmantošanā.