Aicina pieteikties skolēnu pašpārvalžu konsultantus mācībām “Aktīva pašpārvalde = līdzdalīga jaunatne”

2023. gada 10. augustā Eiropas Savienības mājā norisināsies skolēnu pašpārvalžu konsultantu un atbalsta personu mācības “Aktīva pašpārvalde = līdzdalīga jaunatne”.

Mācību mērķis ir veicināt skolēnu pašpārvalžu konsultantu izpratni par pašpārvalžu nozīmi plašākā kontekstā, kā arī izcelt skolēnu ilgtermiņa ieguvumus, aktīvi un jēgpilni darbojoties savas skolas pašpārvaldē. Iesaistīšanās skolēnu pašpārvaldē ir cieši un tieši saistīta ar pilsonisko līdzdalību, kas ir arī viena no Eiropas Savienības pamatvērtībām. Mācības tiek organizētas, lai akcentētu pilsoniskās līdzdalības veicināšanu, kas iespējams motivēs jauniešus vēl aktīvāk iesaistīties savas skolas dzīves uzlabošanā.

 Mācību mērķi un tēmas:

  • veicināt pašpārvalžu konsultantu izpratni par skolēnu pašpārvalžu nozīmi;
  • kā aktīva darbošanās skolēnu pašpārvaldē var veicināt skolēnu personīgo izaugsmi un pilsonisko līdzdalību;
  • kā motivēt jauniešus jēgpilni piedalīties savas skolas pašpārvaldē.

Mācības vadīs Linda Kalniņa - Roderte pieredzējusi neformālās izglītības mācību vadītāja, jauniešu organizācijas “Creative Minds for Culture” vadītāja ar daudzveidīgu pieredzi darbā ar jauniešiem.

Lai pieteiktos mācībām, konsultantiem ir jāaizpilda pieteikuma anketa ŠEIT un tā būs atvērta līdz 2023. gada 8. augustam. 

Mācības norisināsies 2023. gada 10. augustā, Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, no plkst. 10:00 līdz plkst. 17:00, dalība mācībās ir bez maksas, kā arī dalībniekiem tiks nodrošinātas nelielas uzkodas un kafijas pauze. 

Jautājumu gadījumā sazināties ar jaunatnes darbinieci Džesiku Peteri tel.nr. 29347421 e-pasts dlubane@edu.riga.lv.