Aktivitātes, gaidot pavasara saulīti

Aktivitātes, gaidot pavasara saulīti

Kad pavasara mākoņi mēdz aizsegt tik gaidīto saulīti, tad ikdienu ir īpaši jācenšas padarīt jautru un aktīvu! Tieši tādā 22. marta rītā Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes "Ābolīšu” grupas bērni nolēma apciemot “Saulītes” grupas iemītniekus. Bērniem ļoti patīk ciemoties un savā starpā dalīties ar aktivitātēm, tas motivē bērnus runāt un atstāstīt redzēto.

“Saulītes” grupas bērni sveicināja savus ciemiņus ar dziesmu “Jau gaisā smaržo pavasaris!”. Abu grupu bērni aktīvi atbildēja uz skolotāju rosinošiem jautājumiem, nosauca pazīmes, kas liecina, ka pavasaris jau ir klāt. Abas grupas kopā dejoja “Putnu deju”, veica kustības, atbilstoši mūzikas ritmam un tempam, un likās, ka grupiņa ir pārvērtusies par krāsainu, daudzbalsīgu, ļoti kustīgu putnu valstību.

Noslēgumā ciemiņu grupai tika piedāvāta attīstošā rotaļa “Putni”. “Ābolīšiem” vajadzēja sadalīties komandās, tad salikt 6 puzles par tēmu “Putni”, kā arī nosaukt attiecīgo putnu. Visi bērni ar prieku pavadīja laiku kopā un pozitīvu emociju pilni atsveicinājās viens no otra, lai dotos āra pastaigā. Saulīte sirsniņā bija ik vienam!

Informāciju  sagatavoja Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Irina Bortnoviča, skolotāja Elita Rancāne un  aktivitātes organizēja skolotājas Alīna Apekiševa, Marina Buitvidene.