Apbalvoti Rīgas pašvaldības bērnudārzu labākie darbinieki

Apbalvoti Rīgas pašvaldības bērnudārzu labākie darbinieki

Otrdien, 22. novembrī, Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē svinīgā klātienes ceremonijā sumināja galvaspilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu labākos darbiniekus.

Martas Rinkas piemiņas balvu „Mūžs veltīts bērniem” par profesionālu, ilggadīgu darbu, pedagoģiskā mantojuma bagātināšanu, sasniegumiem un ieguldījumu sabiedrības labā saņēma Rīgas 13. pirmsskolas izglītības iestādes “Ābecītis” vadītāja Antra Vilcāne.

Balvu nominācijā „Par ieguldījumu pirmsskolā” par izcilu un ilgstoši rezultatīvu darbu, kā arī inovatīvu un radošu pieeju ieguva Rīgas 5. pirmsskolas izglītības iestādes “Čiekuriņš” skolotāja un logopēde Ēvija Magaziņa, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Asniņš” sporta skolotāja Inese Orlovska, Rīgas 173. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja vietniece Edīte Nagļa un Rīgas 170. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Skaidrīte Gribute.

Savukārt nominācijā „Par ilggadīgu darbu profesijā” balva tika pasniegta Rīgas 221. pirmsskolas izglītības iestādes skolotājai Lindai Eversai, Rīgas 223. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājai Ritai Pindusai, Rīgas 210. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja palīdzei Olgai Krasickai, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Viršu dārzs” skolotāja palīdzei Monikai Jurānei, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Bizmārītes” skolotājai Svetlanai Bulgakovai un Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Kurzeme” skolotājai Janīnai Titovai.

Pasniedzot balvas, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis pauda, ka „Latvijas izglītības sistēmā pirmsskolas pedagogi ir paši pirmie, kuri bērniem māca par mīlestību, cilvēcību un laipnību vienam pret otru. Bērnudārzos veidojas pamati tam, kāda būs Latvijas nākotne. Tāpēc strādāt pirmsskolā ir ļoti nozīmīgs uzdevums, kas pa spēkam ir ne katram. Šis nav viegls darbs – tas prasa lielu pacietību, daudz optimisma un patiesu mīlestību. Paldies Rīgas bērnudārzu darbiniekiem, kuri šo darbu veic no sirds, ar augstu atbildības sajūtu un izcilu profesionāli!”

Laureātes saņēma Goda rakstu, sudraba piespraudi saules simbolā, ko veidojuši latviešu mākslinieki Inita un Vitauts Straupes, kā arī Rīgas pašvaldības sarūpētās naudas balvas.

Papildus tika apbalvota Rīgas 244. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja palīdze Irēna Milta, Rīgas 61. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Eva Bāliņa un Rīgas 220. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Vija Butina, saņemot Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pateicības rakstu, ziedus un piemiņas dāvanu.

Kā uzsvēra Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka: „Pirmsskolas skolotājs nereti ir pirmais pieaugušais ārpus ģimenes, kuram mēs uzticam dārgāko dzīvē – savus bērnus. Jau pēc mirkļa šis cilvēks ir tuvāks par tuvu, jo iemāca būtiskāko – prasmi laimīgi augt un priecīgi mācīties, esot drošs un sirdssilts draugs un padomdevējs no agra rīta līdz vēlām novakarēm. Paldies laureātēm par pašaizliedzīgo darbu!”

Šogad Rīgas pašvaldības rīkoto balvu pasniegšanas ceremoniju klātienē vadīja aktieris Egils Melbārdis. Laureātes un viesus ar muzikālu programmu iepriecināja dziedātāja Aija Vītoliņa un pianists Romāns Vendiņš.

Balvas Rīgas pašvaldības bērnudārzu labākajiem darbiniekiem piešķīra jau 12. reizi, lai tādējādi sekmētu sistēmisku darbinieku ieguldījuma izvērtēšanu, motivētu darba kvalitātes paaugstināšanai, kā arī izteiktu atzinību par sasniegumiem, godprātīgu un profesionālu pedagoģisko darbu pirmsskolas izglītībā galvaspilsētā.

Informāciju sagatavoja: Raimonds Grants, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators, e-pasts: Raimonds.Grants@riga.lv.

Foto: Romāns Kokšarovs (F64 Photo Agency)

Autors: Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

Galerijas