Apsveicam visus konkursa “Drama Festival” dalībniekus!

Apsveicam visus konkursa “Drama Festival” dalībniekus!

Aprīlī daudzās pasaules valstīs tiek atzīmēta Viljama Šekspīra dzimšanas diena, un 15. aprīlī Rīgas Valsts klasiskajā ģimnāzijā norisinājās ikgadējais konkurss “Drama Festival” angļu valodā 1.‒12. klašu skolēniem, kas mūsu ģimnāzijā tiek rīkots kopš 2017. gada.

Sirsnīgi pateicamies šī gada konkursa sponsoriem: British Council, kas sagādāja lieliskas balvas konkursa dalībniekiem, Oxford University Press, kas nodrošināja ļoti noderīgas tiešsaistes grāmatas skolotājiem, un Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācijai (LATE), kas uzcienāja visus ar fantastiski garšīgiem kliņģeriem!

Konkursa otro kārtu atklāja Tatiana Ginzburg – šī gada konkursa goda viešņa un konkursa iedvesmotāja. Pateicoties viņas iniciatīvai, LATEs un citu organizāciju atbalstam, konkurss “Drama Festival” pirmo reizi tika rīkots 2006.gadā, un šogad mēs priecājamies, par to ka mums visiem kopā izdevās saglabāt šo jauko tradīciju.

Konkursa dalībniekiem un viesiem bija iespēja baudīt Viljama Šekspīra, Džordža Bernarda Šova, Aivas Birbeles, Sandija Rastina un daudzu citu autoru lugas, pasakas un uzvedumus. Esam lepni un pateicīgi par ļoti lielo atsaucību, jo pasākumā piedalījās vairāk nekā 193 skolēni no 16 izglītības iestādēm, un it īpaši patīkami, ka konkursa dalībnieki bija ne tikai no Rīgas skolām, bet arī no Daugavpils, Iecavas, Jūrmalas, Liepājas, Mārupes, Priežmalas un Talsiem! Pasākums norisinājās sestdien, un liels prieks bija redzēt arī skolēnu vecākus. Konkursa uzvarētājus noteica skatītāju simpātijas jeb dalībnieku savstarpējā vērtēšana – katra dalībnieku komanda saņēma trīs sirsniņas, kuras bija jāatdod citām komandām. Festivāls norisinājās divās kārtās. Rīta sesijā uzstājās 1.‒6. klašu, bet pēcpusdienā ‒ 7.‒12. klašu skolēni. Abas kārtas noslēdzās ar balsojumu, skolēnu un skolotāju apbalvošanu un cienastu.

Apsveicam konkursa “Drama Festival” uzvarētājus!

Uzvarētāji 1.‒6. klašu grupā

1. vieta. Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija, uzvedums “Friendship Soup”
2. vieta. Rīgas 71. vidusskola, uzvedums “The Enormous Turnip”             
3. vieta. Iecavas vidusskola, uzvedums “The Three Little Pigs”                 
3. vieta. Rīgas 34. vidusskola, uzvedums “Shakespeare and the Brightest Characters of His Plays ‒ Romeo, Juliet and Hamlet”.                       

Uzvarētāji 7.‒12. klašu grupā

1. vieta. Talsu Valsts ģimnāzija, jauniešu teātris “Es un mēs”, uzvedums “Clue”, Sandijs Rastins (Sandy Rustin)
2. vieta. Liepājas Raiņa 6. vidusskola, uzvedums “Būda mežā” (“Cabin in the woods”), Aivas Birbeles darba tulkojums       
3. vieta. Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija, teātra studija “Lielie cilvēki”, uzvedums “The Tempest”, Viljams Šekspīrs (William Shakespeare)         
3. vieta. Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, uzvedums “Pygmalion ‒ The First Meeting”, Džordžs Bernards Šovs (George Bernard Shaw)

Teātris ‒ tā ir dzīves māksla, māksla paust savas jūtas un emocijas, runāt skaļi un pārliecinoši, nogalināt ar skatienu vai draudīgi čukstēt, tā ir arī māksla domāt par citu cilvēku domām un jūtām. Tāpēc uzvarētāji ir visi, kuri drosmīgi uzstājās, spēja paust savas domas un jūtas un iedvesmot citus!

Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija pateicas visām izglītības iestādēm, skolotājiem, skolēniem, vecākiem un konkursa atbalstītājiem!

Gaidīsim visus arī nākamgad!

Rakstu sagatavoja Nadežda Polianoviča

Galerijas