Arheoloģija un Vecrīgas vēsture 7.-12.klašu audzēkņiem

Arheoloģija un Vecrīgas vēsture 7.-12.klašu audzēkņiem

Papildu zināšanas par vēsturi un arheoloģiju var iegūt Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils“ interešu izglītības pulciņā “Arheoloģija un Vecrīgas vēsture”. Tas ir vienīgais pulciņš Latvijā ar šādu izglītības programmu, pulciņa skolotāja Ināra Kuniga ar savu entuziasmu par vēsturi un arheoloģiju izaudzinājusi daudzus vēsturniekus un arheologus.

Pulciņā iegūtās zināšanas par unikālo Vecrīgas vēsturi un pieejamie pazemes pagrabi kā arī, praktiska darbošanās arheoloģiskajos izrakumos vasarās, dod iespēju izzināt kopējos vēstures procesus kopumā, kas ir labs atbalsts skolas vēstures mācību programmas apgūšanai. 2024.gada vasarā notiks ekspedīcija, kur tiks veikti arheoloģiskie izrakumi Skaņkalnes pilskalnā, Mazsalacas novadā.

Pateicoties pulciņa darbībai un skolotājas neatlaidībai par sasniegto, 2023.gada februārī notika grāmatas “Rušenicas pilskalns” atvēršanas pasākums. Vecrīgas un arheoloģijas pulciņa vasaras nometnēs iegūtie dati par Rušenicas pilskalnu pulciņa audzēkņiem deva iespēju būt līdzās vēstures notikumiem t.i. ar vēlā bronzas laikmeta beigām – agrā dzelzs laikmeta sākumu.

Arheoloģijas un Vecrīgas pulciņa audzēkņi ļoti bieži savu nākotni saista ar arheoloģiju un vēsturi.

Nodarbības notiek divas reizes nedēļā, no plkst.17.00 BJC “Rīgas Skolēnu pils”, K.Barona iela 99, Rīga

Interesentiem vairāk informācija pie skolotajās rakstot uz e-pastu: ikuniga@edu.riga.lv

Informāciju sagatavoja: Izglītības metodiķe, Dace Lazdiņa, dlazdina3@edu.riga.lv

 

Galerijas