Atbildība par nākotni un sadarbība Rīgas Sarkandaugavas pamatskolā

Rīgas Sarkandaugavas pamatskola ir atvērta jaunumiem un turpina sadarbību ar Tautas palīdzības fondu.

Turpinās sadarbība starp Rīgas Sarkandaugavas pamatskolu un Tautas palīdzības fondu. Kundziņsalas skola – Mākslu, izglītības un tehnoloģiju centrs – ir vieta, no kuras iespējams saņemt materiālus skolēnu darbībai gan priekšmetā dizains un tehnoloģijas, gan inženierzinības, kā arī iespēja plašākai darbībai. Rīgas Sarkandaugavas pamatskolas svētku rotas, kas ļāva īstenot idejas noformējumam, arī ir iespējamas ar materiāliem un sagatavēm no Tautas palīdzības fonda krājumiem.

Interesantais Lāčplēša dienas noformējums ar lācīti un eposu Lāčplēsis pārtapa 18. novembra svētku noformējumā. Sadarbībā sākts veidot noformējums Adventa laikam un Ziemassvētkiem. Nav aizmirsts arī noformēt pašu Kundziņsalas skolu, kur palīdzējuši brīvprātīgie. Par sagatavēm, kas rosināja iztēli un veicināja darbību, skola saka paldies SIA “StageART”, ka ir jau pastāvīgs sadarbības partneris.

Kundziņsalas skola – Mākslu, izglītības un tehnoloģiju centrs – izvietots iepriekš pamestajā, bet tagad sakopšanas procesā esošajā skaistajā bijušās Kundziņsalas pamatskolas ēkā un teritorijā. Tajā esošās izstādes un iekārtotās telpas apmeklē gan grupas, gan ģimenes un individuāli interesenti ne tikai no Sarkandaugavas un Kundziņsalas, bet arī no citām apkaimēm. Notiek arī latviešu valodas pamatu apguve ukraiņiem, atbalstot skolēnu un ģimeņu iesaistīšanos un vietējo iespēju izmantošanu. Filoloģijas maģistra Arnolda Ziemeļa autorprogrammas “Mācies latviski runājot un darot” darbība paredzēta ne tikai skolēniem, bet arī ģimenēm, visu paaudžu Ukrainas kara bēgļiem, turklāt mācības ir kā brīvprātīgais darbs un iniciatīva.

Rīgas Sarkandaugavas skolēnu idejas Adventa laikā parādīsies arī stikla darbos un dekoros, kas papildinās ekspozīciju apskatei. Rīgas Sarkandaugavas pamatskolas skolēni skolotāja Arnolda Ziemeļa vadībā un sadarbībā gatavo darbus, lai papildinātu pašlaik Krišjāna Barona muzejā izvietoto un no 2. decembra līdz 18. decembrim apskatāmo 3. stikla konkursa uzvarētāju darbu izstādi. Pēc Kr. Barona muzeja izstāde būs Kundziņsalā un to papildinās arī Rīgas Sarkandaugavas pamatskolas skolēnu un citu jauniešu darbi, kas gan skolēniem, gan skolotājam ir pirmā tikšanās ar stiklu un stikla kā materiāla iepazīšana. Tai pat laikā darbu gatavošana rosināja arī iepazīt mācību programmas vielu par jaunvārdiem, īpaši izceļot Jura Alunāna veikumu.

Inga Jaunzeme - Grīnvalde, konkursa organizatore, norāda: "Konkurss notiek jau trešo gadu. Dalībnieki, kā parasti, ir bērni un jaunieši no visas Latvijas, kas aizraujas ar stiklu. Darbi var tikt veidoti dažādās tehnikās bez ierobežojumiem: apgleznojumi, mozaīkas, kausējumi, gravējumi, gan individuāli, gan grupās veidoti darbi."

Māksliniecei ir darbnīca arī Kundziņsalas skolā – Mākslu, izglītības un tehnoloģiju centrā – , tāpēc pirmie darbi varēs saņemt profesionālu vērtējumus un arī turpmāk interesentiem būs iespēja darboties stikla mākslas studijā. Šogad konkursa darbu izstāde ar būšanu Kr. Barona muzejā nebeidzas, bet turpinājums sekos.

Informāciju sagatavoja: Arnolds Ziemelis, Rīgas Sarkandaugavas pamatskolas metodiķis interešu izglītībā un audzināšanas darbā.

Saziņa par izstāžu apmeklējumu: 27633569 vai e-pastā tpf@inbox.lv.

Foto: no personīgā arhīva