Atklātā rotaļnodarbība Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādē

Atklātā rotaļnodarbība Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādē

18. aprīlī Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādē notika atklātā rotaļnodarbība, tās tēma - “Tava profesija. Mans vaļasprieks”.

Lepojamies un priecājamies, ka varējām dalīties pieredzē ar bērnudārzu kolēģiem no Rīgas 231. pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzilniņa”, kā arī ar Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas pirmsskolas grupām.

Atklātās rotaļnodarbības mērķis bija bērnu pilsoniskās līdzdalība, spēja saprast, ka pirmsskolā strādā dažādu profesiju pārstāvji, viņu darbam ir atšķirīgas prasmes un šos cilvēkus bērni satiek savā bērnudārzā katru dienu.

Rotaļnodarbība tika sadalīta 3 daļās. Rīta cēliens, šķēršļu pārvarēšana – stafetes, īpaši izveidotas grāmatu aizpildīšana - zināšanu nostiprināšana.

Mūsu ciemiņiem tika piedāvāts veikt visus uzdevumus kopā ar bērniem, tādējādi tie varēja iejusties arī bērnu lomā! Rīta cēlienā visi dziedāja, nosauca profesijas, kuru pārstāvji strādā  pirmsskolā. Svarīgs elements nodarbībā bija robots – “Photon”, ar kuru bērnu labprāt darbojas un var patstāvīgi ieprogrammēt ceļu, kā arī paralēli risināt matemātikas vai valodas uzdevumus. Tika parādīts, kā rotaļnodarbību ikdienā var dažādot.

Šķēršļu pārvarēšana bija ļoti aizraujoša daļa, dalībnieki nopietni pildīja visus uzdevumu, jo ļoti gribēja zināt, kas tos sagaidīs gala rezultātā.

Profesiju grāmata un video - “Profesijas manā bērnudārzā”, tika veidoti ar iestādes visa kolektīva līdzdalību, jo katrai bērnu grupai vajadzēja nofilmēt īsu profesijas darbību. Pirmsskolas skolotājas kopā ar bērniem iedrošinājās un ļoti izcili izpildīja šo darbu! Rezultātā - bērni un ciemiņi varēja iepazīties gandrīz ar katru darbinieku, kurš strādā pirmsskolā, nosaukt viņu  profesiju, izzināt viņu prasmes.

Mēs ļoti ceram, ka spējām iedvesmot un iepriecināt mūsu ciemiņus, un apliecinājām sev pašiem, ka esam radošs un atsaucīgs kolektīvs. Paldies iestādes darbiniekiem, par ieguldīto darbu!

Informāciju  sagatavoja Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Irina Bortnoviča un skolotāja Elita Rancāne.

Galerijas