Atvadīšanās no Ziemassvētku eglītes

Atvadīšanās no Ziemassvētku eglītes

Katru gadu Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē rīko neparastus svētkus - “Atvadīšanās no Ziemassvētku eglītes”.   

Decembrī audzēkņi un pedagogi pušķoja eglīti, svinēja Ziemassvētkus un Jauno gadu, dejoja ap eglīti un atrada zem tās dāvanas. Tagad pienācis laiks, kad eglītei jāatgriežas mežā, lai nākamjā decembrī tā varētu atkal atnākt ciemos, sagādājot audzēkņiem jaukus svētkus.  

Pavadot eglīti, bērni nodziedāja Ziemassvētku dziesmiņas: “Ceļā uz Ziemassvētkiem”, “Ziemassvētku eglīte”, “Sapņu rūķis” un “Eglīte māsiņa”.

Jautras bija rotaļas “Limbo” un “Cepuru rotaļa”, kurā skolotājas un bērni stāvēja lielā aplī un mūzikas pavadījumā viens otram padeva maisu.  Pārtraucot mūziku, maiss paliek kāda bērna rokās. Viņam no maisa jāizvelk cepure un jāliek tā galvā. Rotaļa turpinās tik ilgi, kamēr visi rotaļas dalībnieki ir uzlikuši cepures.

Audzēkņiem patika arī rotaļa-stafete “Ragaviņas”, kuras uzdevums bija nogādāt eglīšu rotājumus kastē. Pārlika eglīšu rotājumus ragavās, aizveda uz otru pusi un tur pārlika eglīšu rotājumus kastē. Uzvarēja tā komanda, kura ātrāk izpildīja uzdevumu.

Svētku noslēdzošajā daļā visi piedalījās diskotēkā. Rīgas 232. pirmsskolas iestādes audzēkņi un pedagogi no sirds dejoja un spēlējās pie eglītes, lai prieks un jautrība bērnudārzā paliktu visu nākamo gadu! 

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.   

 

Galerijas