Baltā galdauta svētki Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē

Baltā galdauta svētki Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē

Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē tika svinēti Baltā galdauta svētki. Vecākās un izlaiduma grupu audzēkņi noskatījās video par Latvijas valsts Neatkarības atjaunošanas dienas vēstures faktiem un par svētku svinēšanas norisi. Bērni dziedāja dziesmas, skaitīja dzejoļus, piedalījās viktorīnā par Latviju, runāja par valsts simboliem.

Visu grupu audzēkņi tika aicināti pie svētku galda, kas bija klāts ar baltu galdautu. Galdu rotāja Latvijas karogs un ziedu pušķis, uz galda bija dažādi ēdieni, ar kuriem cienājas bērni, skolotājas un auklītes.

Pēcpusdienā Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē ar svētku koncertu uzstājas stīgu instrumentu ansamblis no Augusta Dombrovska mūzikas skolas. Svētku laikā valdīja saliedētības atmosfēra un bērnu smaidi liecināja, ka viņiem patika svētki. 


4. maiju var dēvēt par Latvijas otro dzimšanas dienu, jo šajā dienā 1990. gadā pieņēma Neatkarības deklarāciju. Pēc kāda laika tā ieviesās kā tradīcija - svinēt Baltā galdauta svētkus. Baltā galdauta svētku ideja: kopīga galda klāšana un svinēšana par godu Latvijai kopā ar ģimeni. Kāpēc balts galdauts? Balts galdauts, kā pašapziņas un lepnuma simbols un vienojošais elements.

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.