Bērnudārza bērni tur rokās vēlējumu Latvijai: "Esi drosmīga!"

Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņu vēlējums Barikāžu atceres dienā Latvijai

Barikāžu atceres dienas nozīmīgumus Latvijas vēsturē

1991. gada janvāra barikāžu laiks līdztekus Brīvības cīņām par neatkarīgu Latvijas valsti pieder pie tiem vissvētākajiem mūsu valsts vēstures notikumiem, kuros Latvijas tauta apliecināja nelokāmu gribu nodibināt neatkarīgu Latvijas valsti un atjaunot Latvijas Republikas neatkarību.  Lai veidotu pirmsskolas vecuma bērniem  priekštatu par barikāžu atceres dienas nozīmīgumu Latvijas vēsturē, Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi rīkoja tam veltīto pasākumu.  

Lai palīdzētu labāk saprast 1991. gada janvāra notikumus, pedagogi bērniem paradīja prezentāciju “Barikāžu laiks”. Tajā audzēkņi redzēja video par vēsturi, noklausījās skolotāju skaidrojumus un atbildes uz jautājumiem par video. Bērniem tika piedāvāts novēlēt Latvijai siltus vārdus. Katra bērnu grupiņa salika no burtiem novēlējumu Latvijai un pēc tam nolasīja to.   

Vārda “barikādes” nozīme bērnus ļoti ieinteresēja. Sekoja daudz jautājumu, piemēram: "No  kā var celt barikādes?"  Pedagogi kopā ar bērniem nolēma doties ārā, lai pamēģināt uzcelt “barikāžu sienu”. Barikāžu būvēšanai izmantoja sniegu un atkritumu maisus. Bērni ļoti aktīvi iesaistījās. Pēc barikāžu sienas uzcelšanas pie ugunskura visi kopīgi dzēra tēju un cienājas ar cienastiem, kurus paši sagatavoja.     

Barikāžu laika atceres pasākumi ir svarīgi, lai saglabātu un popularizētu šo svarīgo notikumu Latvijas vēsturē un stiprinātu patriotismu. Barikāžu laiks parādīja, ka Latvijas tauta ir vienota un gatava cīnīties par savu neatkarību. 

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.   

Galerijas