Hamburgas Sociālpedagoģijas skolas studenti iejūtas Rīgas Skolu muzeja 19.g.s. mācību klasē

Publicitātes attēls

Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” pieredzi apgūst Vācijas studenti

29. februārī Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils” ieradās četri studenti praktikanti: Emīlija, Monika, Anika un Maksis no Vācijas, no Hamburgas Sociālpedagoģijas skolas (Staatliche Fachschule für Sozialpädagogik/ FSP-Fröbelseminar BS30).

Eiropas Savienības projekta Erasmus pluss (“Mobilität in der Erzieherinnenausbildung /2019-1-DE02-KA102-005782”) ietvaros viņi Rīgā līdz 30. aprīlim iegūs pedagoģisko pieredzi. Studenti praktizēs gan Rīgas Skolēnu pilī, gan divās Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs. Rīgas Skolēnu pils sadarbojas ar Hamburgas Sociālpedagoģijas skolu jau kopš 2006. gada, kad praksē ieradās pirmais students.

Pirms brauciena uz Latviju Rīgas Skolēnu pils vācu valodas skolotāja Ligita Kandere studentiem attālināti mācīja pirmās latviešu valodas prasmes un turpinās tās mācīt visu prakses laiku, lai jaunieši vietējā vidē justos kā mājās. Jau pirmajā dienā visi praktikanti varēja latviski pastāstīt par sevi, saviem hobijiem, mērķiem un par to, ko viņi vēlētos pie mums iemācīties.

Pirmajā dienā praktikantus iepazīstinājām ar Bērnu jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" galvenajiem mērķiem un uzdevumiem, Rīgas Skolu muzeja 19.g.s. mācību klasi (Cara laika klase), cienājām ar latviešu tradicionālajiem sklandraušiem un pīrāgiem.

Rīgas skolu muzeja vadītājs Jāzeps Imants Vikšers iepazīstina ar ekspozīciju

Galerijas