Bērnu un jauniešu īsfilmu konkursa “Prāts” rezultāti

Foto: Maija Sjomkane

Bērnu un jauniešu īsfilmu konkursa “Prāts” rezultāti

Noslēdzies bērnu un jauniešu īsfilmu konkurss “Prāts”, kurš no 6. līdz 29. martam norisinājās Tehniskās jaunrades namā "Annas 2". Konkursa rezultātu paziņošana un apbalvošana notika 7. aprīlī kinoteātrī “Forum Cinemas” 13. janvāra ielā 18, Rīgā.

Jau ceturto gadu pēc kārtas konkurss tika organizēts Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2ANNAS” ietvaros, sniedzot iespēju bērniem un jauniešiem mākslinieciski izpausties un realizēt savas radošās idejas.

Bērnu un jauniešu īsfilmu konkursu "Prāts" bija iespējams rīkot pateicoties Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālam atbalstam. Kā arī pateicība saldumu zīmolam “Laima” un galda spēlēm “Brain Games” par balvām.

Šī gada īsfilmu festivāla “2ANNAS” centrālā tēma bija “Prāts”. Bērni un jaunieši trīs vecuma grupās tika aicināti iesniegt līdz 5 minūtēm garas īsfilmas par šo tēmu. Konkursam iesniegtās īsfilmas atspoguļo tādas tēmas kā sevis pieņemšana, ieskatīšanās sevī, individuālās izjūtas, attiecības ar līdzcilvēkiem un ikdienas rutīna.

Visi darbi tika apkopoti un vērtēti pēc atbilstības tēmai, tehniskā izpildījuma un mākslinieciskās kvalitātes.

2024. gada uzvarētāji

  • 10-14 vecuma grupa:

1. vieta Miķelis Slišāns, Kristians Freimanis, Markus Kuranovs, Jēkabs Slišāns, Eduards Supe, animācijas īsfilma “Prāts pie ārsta”;
2. vieta Jurģis Fogelis, animācijas īsfilma “Ķerenes miglā”;
3. vieta Jumis Fogelis, animācijas īsfilma “Prāts”;
Speciālbalva Emīlija Kurme, animācijas īsfilma “Trīs draugi mežā”.

  • 15-18 vecuma grupa:

1. vieta Kristaps Kalniņš, animācijas īsfilma, “The best friends”;
2. vieta Ieva Aizstrauta, spēles īsfilma, “Iztēles dilemma”;
3. vieta Aleksandra Radiončika, Jekaterina Romanova, Veronika Širina, Veronika Ņikitina, Artūrs Ostopjuks spēles īsfilma, “Prāta izvēle”.

  • 19-25 vecuma grupa:

1. vieta Agne Bumbiere, eksperimentāla īsfilma “JUST DREAM IT”;
2. vieta Reina Semule, eksperimentāla īsfilma “Cilvēki cilvēko”;
3. vieta Aleksis Ignatovičs spēles īsfilma “Vadi”.

Pozitīvi vērtējams fakts, ka starp konkursa laureātiem ir dalībnieki, kuriem dalība konkursā bija pirmā šāda veida pieredze un pirmais mēģinājums veidot video, montēt un radīt īsfilmu.

Organizatori secina, ka Tehniskās jaunrades nama "Annas 2" īsfilmu konkursa organizēšana Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2ANNAS” ietvaros, ļauj iegūt papildus rezonansi, kā arī veicināt un popularizēt bērnu un jauniešu radošo izpausmi audiovizuālajā mākslā.

 

Galerijas