Bērnudārzi tiekas pierezdes apmaiņā «Ekoskolas programmas īstenošana mācību procesā»

Bērnudārzi tiekas pierezdes apmaiņā «Ekoskolas programmas īstenošana mācību procesā»

2023. gada 15. martā Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādē notika pieredzes apmaiņas pasākums «Ekoskolas programmas īstenošana mācību procesā» ar mērķi izzināt un apkopot labās prakses piemērus bērnu ekoloģiskajā audzināšanā, popularizēt Ekoskolas aktivitātes skolā, pirmsskolā un plašākā sabiedrībā.

Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādes Ekoskolā viesojās pārstāvji no Rīgas Rīnūžu vidusskolas (pirmsskolas grupas), no Rīgas Futbola skolas (Rīgas 258. pirmsskolas izglītības iestādes vecāku komitejas pārstāve), no Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes «Dzintariņš» un no Rīgas 254. pirmsskolas izglītības iestādes.

Rīgas izglītības iestāžu pedagogi,  administrācija un vecāku komitejas priekšsēdētāja piedalījās aktivitātēs: meistarklasē “Vides izglītība eksperimentos”, IT darbnīcā un robotikā “Digitālo prasmju apguves veicināšana Ekoskolas mācību procesā”, dinamiskajā pauzē “Sporta aktivitātes Ekoloģiskās audzināšanas veicināšanai pirmsskolā”, Eko modes skatē “Nekrāj lieko kumodē, piedalies eko modē!”

Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja prakstiskā veidā iepazīties ar izveidotajiem materiāliem par gada tēmu “Klimata pārmaiņas” un citām ekoloģiskām tēmām ar:

  • ceļojošo grāmatu “Mainos es. Mainies Tu. Mainās visa pasaule” kopā ar digitālo versiju;
  • galda spēlēm par atkritumu šķirošanu, tai skaitā pašizgatavoto un digitālo spēli “Nebaro atkritumu poligonu”;
  • pašizgatavotām grāmatām “Mežs”, “Sezonāla pārtika”, “Ekomarķējuma kolekcija”;
  • mainīgās gaismas krāsu smilšu lampu;
  • mēneša tēmai “Putni pavasarī”  bibliotēkā izliktajām grāmatām un darba lapām;
  • Ekoskolas materiāliem un interaktīvā paneļa digitālajām spēlēm.

Iestādes vadītāja parādīja pasākuma dalībniekiem bērnudārza grupu telpas, mūzikas un sporta zāli, eksperimentu istabu un bibliotēku, kā arī gaiteņus, kur izvietota plakātu izstāde veltīta Pasaules Ūdens dienai un Meža dienai.

Lielajā zālē Ekoskolas koordinatore demonstrēja prezentāciju par gada tēmu ”Klimata pārmaiņas”, par tā realizēšanu mācību procesā, izmantojot dažādas aktivitātes - izstādes, ekskursijas, svētku pasākumus. Iestādes vadītāja Nataļja rosināja izteikt viedokli, idejas, priekšlikumus, aizpildīt aptauju, kā arī pārbaudīt savu “Eko pēdu”, izmantojot Klimata kalkulatoru. 

Daba ir radījusi cilvēku, lai būtu, kas dabu dārgu tur un mīl, kas dabu apbrīno un saudzē /Marcinkevičs/

Galerijas