Darbinieku saliedēšanas pasākumi Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa”

Darbinieku saliedēšanas pasākumi Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa”

Pateicoties nodibinājuma “Centrs Dardedze” speciālistu sniegtajam atbalstam, Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” tika īstenots vairāku pasākumu cikls “Esam viena komanda un katra rīcība ir nozīmīga iestādes kopīgā darbā”.

Iepriekšējā mācību gadā, meklējot risinājumu Covid-19 infekcijas ierobežošanas dēļ, kad klātienes darbinieku pasākumu pieredze nebija iespējama, saziņā pielietojām dažādus informācijas tehnoloģiju rīkus. Tomēr jāatzīst, ka šī pieredze, ierobežojot klātienes darbinieku tikšanos, radīja sašķeltību kolektīvā un mazināja arī vienotības izjūtu. Līdz ar to sapratām, ka ir nepieciešams aktualizēt darbinieku saliedēšanas, emocionālas labizjūtas, uzticēšanās un profesionālas diskusijas prasmju pilnveides pasākumus visiem darbiniekiem un, protams, stiprināt arī paplašināto vadības komandu.

Pirmo tikšanos ar nodibinājuma “Centrs Dardedze” speciālistiem Agnesi Sladzevsku un Sandru Strūbergu sarunājām 2022. gada oktobrī. Tā pedagogi vispirms iepazina, ar praktiskiem piemēriem ilustrētas, teorētiskās atziņas, tad dalījās pārdomās par iestādes labajām lietām un sniedza ziņu par to, kas jāmaina, kas traucē vai neveicas darbā. Kopā tapa shematisks koks ar atslēgas vārdiem par to, kas izdodas veiksmīgi un arī par to, kas darbā traucē. Šis paņēmiens palīdzēja uzticēties un paļāvīgāk risināt sarunu par grūtībām un izaicinājumiem darbā. Nozīmīgas bija ar spēles, piemēram, “Uzticies kolēģim!”, kad viens kolēģis bija tas, kurš vada, bet otram bija jāpārvietojas ar aizvērtām acīm. Tika runāts par izjūtām, īstenojot dažādas lomas, un katrs vairāk iepazina arī citus darba kolēģus.

Nākamā tikšanās bija pēc mēneša, kad ziņu par interesanto pasākumu no pedagogiem bija saņēmuši pārējie kolēģi, tāpēc uz tikšanos īpaši aicinājām saimnieciskos darbiniekus. Protams priecājamies, ka pasākumā savā brīvajā laikā pievienojās arī pedagogi, tā saliedēšanas pasākums izvērtās plašāks.

Savukārt, 4. aprīlī bija plānots paplašinātās vadības komandas stiprināšanas pasākums. Runājām par lielāku uzticēšanos, padoma sniegšanu, skaidrām robežām un kā tikt galā ar nepadarāmo. Saistošs bija katra izvēlētais asociāciju attēla komentārs, kā arī grupu darbs, veidojot neparastu torni.

Varam apliecināt, ka Agnesei Sladzevskai un Sandrai Strūbergai noteikti izdevās mūsu darbiniekus uzrunāt par iestādes kopīgo darbu dziļāk un nopietnāk. Esmu pārliecināta ka arī paplašinātajā vadības komandas darbā šie pasākumi nodrošināja iespēju būt saliedētākiem un vienotākiem.

Sirsnīgs paldies mūsu padomdevējiem, speciālistiem no “Centra Dardedze” – Agnesei Sladzevskai un Sandari Strūbergai! Esam pateicīgi arī apmācību daļas vadītājai Sendi Audriņai par veiksmīgu sadarbības plānošanu un vislielākā pateicība darbiniekiem, kuri ir vislabākie, jo vēlas sekmīgāk veikt mūsu kopīgo darbu. 

Informāciju sagatavoja: Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” vadītāja A. Tauriņa.

Galerijas