Domnīca pedagogiem: (Ir)racionālais Jāņa Straupes darbos

Domnīca pedagogiem: (Ir)racionālais Jāņa Straupes darbos

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs 6. februārī no plkst. 16.00 līdz 18.00 Skārņu ielā 10, Rīgā, piedāvā bezmaksas praktisku domnīcu vispārizglītojošo skolu pedagogiem, kurā iepazīstinās ar mākslinieka, dizainera Jāņa Straupes daiļradi izstādē “Jānis Straupe. Ne-lietas” un rosinās veidot interesantus uzdevumus mācību priekšmetā “Dizains un tehnoloģijas”. Jāni Straupi dēvē par vienu no visnepieradinātākajiem Latvijas dizaina autoriem, kurš radoši eksperimentē ar koku – tik populāro un tradicionālo materiālu pārvēršot oriģinālās, pārsteidzošās skulptūrās.

Pedagogi aicināti kopā ar Jāni Straupi izsekot mākslinieka radošās domāšanas virzieniem, kas nolasāmi koka dizaina un mākslas objektu formu traktējumā izstādē “Ne-lietas”. Mākslinieks stāstīs gan par tehniskajiem izaicinājumiem un atjautīgiem risinājumiem, veidojot lielformāta koka objektus, gan par ideju tapšanu – no abstraktas idejas vai filozofiskas domas līdz rezultātam, kas rosina arī skatītāja iztēli.

Praktiskajā nodarbībā Jānis Straupe piedāvās iejusties mākslas radīšanas procesā – aicinās veidot prototipus izstādes “Ne-lietas” darbiem, iedvesmojoties no objektu nosaukumiem. Skiču zīmēšana, 3D metu veidošana un mākslinieka darbu analīze ļaus izspēlēt radošo procesu, kas skolēnam mācību priekšmetā “Dizains un tehnoloģijas” sniegs iespēju izprast koktēlniecības un dizaina objektu saskares punktus ar asociatīvo uztveri un domāšanu. Noslēgumā domnīcas dalībnieki kopā ar Jāni Straupi iepazīsies un dalīsies iespaidos par izstādi “Ne-lietas”.

10 darba dienu laikā tiks izsūtīti apliecinājumi par piedalīšanos pasākumā.

Informējam, ka LNMM publiskie pasākumi tiek filmēti un fotografēti, lai regulāri un mērķtiecīgi informētu sabiedrību par muzeja piedāvājumu, darba rezultātiem un aktualitātēm. 

Pieteikšanās anketa: Domnīca pedagogiem: (Ir)racionālais Jāņa Straupes darbos

Plašāka informācija mājas lapā.