"Dzilniņa" realizējusi savu trešo ERASMUS+  projektu

"Dzilniņa" realizējusi savu trešo ERASMUS+ projektu

Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde “Dzilniņa” 2022./2023. mācību gadā ir realizējusi savu trešo Erasmus+ projektu “Mācies rotaļājoties”.

No 24. līdz 28. aprīlim 3 iestādes pedagogi devās mobilitātē uz Tenerifi, kur piedalījās “FU International Academy” organizētajos kursos “Motivācija un personīgā attīstība”. Kursu tēma mūsdienu straujajā tempā ir ļoti nozīmīga un visaptveroša. Apmācību programma tika veidota - teorija iekštelpās, savukārt praktiskā daļa (meditācijas, apzinātības vingrinājumi, pilates, komandu darbs) notika brīvā dabā.

Iepazināmies ar lielāko Spānijai piederošo Kanāriju salu un tās ostas pilsētu Puerto de la Cruz, kas lepojas ar maigu, patīkamu klimatu, okeānu ar lavas krāsas smilšu pludmali, banānu plantācijām, ķirzakām, Teides vulkānu un kalniem.

Šajā aktivitātē pedagogiem bija iespēja iepazīties, komunicēt, diskutēt, dalīties pieredzē ar cilvēkiem no daudzām Eiropas valstīm, komunicēt ne tikai angļu (kursu valodā), bet arī krievu un vācu valodās. Pedagogi atgriezās motivācijas un jaunu ideju pilni, apguvuši dažādas tehnikas, kas paaugstinās pašmotivāciju un labbūtību ikdienas darbā. Mobilitātes dalībnieki prezentēja savas aktivitātes, iedvesmojot arī pārējos kolēģus pievienoties Erasmus+ aktivitātēm, un kopīgi strādā pie digitāla metodiskā mācību līdzekļa “Apzinātības rotaļas bērniem pirmsskolā”.

2022./2023. mācību gada noslēgumā no 4. līdz 10. jūnijam Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes  “Dzilniņa” administrācija devās mācību mobilitātē uz Somijas ziemeļiem, Lapzemes pilsētu Ivalo. Kursus organizēja Somijas organizācija “Euneos” un to tēma bija “Ilgstspēja un Eko prasmju apguve”.

Neskartā un skarbā Somijas vidiene bija īsti piemērota kursu tēmai, lai izprastu dabas daudzveidības nozīmi, bioloģiskās faunas un vides dažādības saglabāšanas nepieciešamību, kas svarīga ne tikai dzīvajai dabai, bet arī cilvēkiem. Baltās naktis saplūda ar 7 dienu kursiem, kuru laikā tika analizētas klimata pārmaiņas, meklēti iemesli, pētīti ietekmējošie faktori un notikumi, salīdzināti skaitļi, apkopoti fakti.

Dalībnieki iztēlojās un ielūkojās nākotnē, mācoties ekoloģisku domāšanu un ilgstpējīgas darbības, ko ieviest ikdienā arī mūsu iestādes darbībā. Projekta laikā gūtā pieredze un izstrādātie materiāli tika prezentēti semināros, kuros piedalījās gan mūsu izglītības iestādes darbinieki, gan arī iepazīstinājām ar mūsu pieredzi citas pirmsskolas izglītības iestādes.

Projekts "Mācies rotaļājoties" tiek realizēts ar Erasmus+ programmas, VIAA un RD IKSD finansiālo atbalstu. Projekta mobilitātes apraksts, foto un papildu informācija pieejama Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde “Dzilniņa” tīmekļvietnē https://dzilnina.weebly.com/ un sociālajā tīklā Facebook  https://www.facebook.com/rpiidzilnina

Erasmus+ projekts “Mācies rotaļājoties” nr. 2022-2-LV01-KA122-SCH-000094905.

Galerijas