Bērnudārza grupiņas bērni apsēdušies ap galdu pavāru cepurēs pēc pīrādziņu cepšanas

Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes vecākās grupas “Nezinītis” konditori

Ēdienu gatavošana kopā ar bērniem attīsta dažādas iemaņas

Ēdienu gatavošana kopā ar bērniem ir lielisks veids, kā iesaistīt bērna iemaņas veikt  mājsaimniecības darbus. Protams, ir svarīgi sākt ar to, ka ir jāizvēlas vecumam atbilstošas receptes un jānosaka tādi virtuves uzdevumi, kas bērnam ir droši.  

Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes vecākas grupas “Nezinītis” audzēkņi izvelējas gatavot vafeles, jo bērniem tās ļoti garšo. Izlaiduma grupas bērni “Zirnītis” nolēma izcept pīrādziņus ar āboliem. 

Audzēkņi ar prieku piedalījās gatavošanas procesā. Maisīja, rullēja, grieza mīklu attīstot sīko pirkstu muskulatūru, satvērienu, acu un roku koordināciju, koordinētas roku kustības, un mācījās kontrolēt roku spēku. Patstāvīgi pieņēma lēmumu, kādā formā būs pīrādziņi, tādējādi  vingrināja sadarbības prasmes. Cepot vafeles un pīrādziņus nostiprināja izpratni par ģeometriskām figūrām. Gaidot, kamēr maltīte būs gatava, bērni izzināja laika izjūtu. 

Gatavošana kopā ar bērniem veido lielisku vidi mācībām un iemaņu attīstībai. Bērni vislabāk mācās pieskaroties, pagaršojot, taustot, vērojot, lasot un klausoties. 

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.   

Galerijas