Ekskursija uz poligonu "Getliņi”

Ekskursija uz poligonu "Getliņi”

Saulainajā 2. maija rītā divas Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Liepiņa" grupas kopā ar darbiniekiem un bērnu vecākiem devās ekskursijā uz atkritumu poligonu "Getliņi”.

Sabiedrības integrācijas projekta "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu” izbraukuma mērķis bija izglītojošs, ļaujot visiem dalībniekiem iepazīties ar atkritumu apsaimniekošanas procesu.

Ekskursijas laikā dalībnieki uzzināja par atšķirībām starp atkritumu poligonu un izgāztuvi. Interesanti bija uzzināt un redzēt kā šķiro atkritumus poligonā. Sarunas laikā atkārtojām zināšanas par atkritumu šķirošanu ikdienā un to svarīgumu.

Atsevišķi tika izrunāts par bīstamo atkritumu veidiem un savākšanas iespējam. Mēs arī uzzinājām par atkritumu glabāšanas šūnu uzbūvi poligonā "Getliņi”, kas tika salīdzināta ar tortes struktūru, ļaujot visiem saprast šo procesu vieglāk.

Ekskursijas vadītāja emocionāli izstāstīja, ka poligonā notekūdeņi tiek savākti un attīrīti pirms tie nonāk atpakaļ dabā. No bioatkritumiem poligonā "Getliņi” iegūst gāzi, kas tiek izmantota energobloka darbībai elektrības un siltuma ražošanai, sniedzot mums ieskatu modernās atkritumu apsaimniekošanas tehnoloģijās.

Mūs pārsteidza arī moderni aprīkotā siltumnīca, kurā redzējām, kā tiek audzēti tomāti un gurķi. Mēs arī redzējām lapseņu mājiņas, kuras nepieciešamas, lai audzētu tomātus. Šī ekskursija bija ne tikai izglītojoša, bet arī iedvesmojoša. Sapratām, kā mūsu ikdienas rīcība ietekmē apkārtējo vidi un kā mēs varam veikt pozitīvas pārmaiņas.

Projekts "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu” tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmā.


Lapseņu māja

Galerijas