Elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komandai izcils sniegums Singapūrā

Elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komandai izcils sniegums Singapūrā

Oktobrī TJN "Annas 2" elektronikas un robotu tehnikas pulciņa komanda godam pārstāvēja Latviju olimpiska stila vispasaules jauniešu robotikas sacensībās Singapūrā (FIRST Global Challenge 2023), sasniedzot izcilus rezultātus.

Komandu konkurencē no 190 valstīm izcīnīta 6. vieta uzvaru skaita ziņā (9 uzvaras 10 spēlēs). Svarīgākais komandas veikumu atainojošais rādītājs – kopējais iegūto punktu skaits visās 10 spēlēs (836 punkti) komandu ierindo 7. vietā. Vēl viens, organizatoru izvēlēts kritērijs, vidējais punktu skaits deviņās labākajās spēlēs (86,78), komandu ierindo 10. vietā.

Unikāls sasniegums ir tas, ka no visām sacensību 319 pamatspēlēm tikai vienā, un tikai pateicoties Latvijas komandas pārdomātajai stratēģijai un tālredzīgi izvēlētajai robota konstrukcijai, bija iespējams realizēt īpašu un ļoti vēlamu spēles stāvokli – sadarbības bonusu.

Latvijas komandas sastāvs: Roberts Trokša (15), Teodors Builis (13), Kristofers Nīmanis (18), Romans Sarkisovs (17) un komandas vadītājs, skolotājs Egmonts Pavlovskis.

Šī gada Latvijas komandas sasniegumi pamatā bija iespējami, pateicoties pierādījumos balstītai pieejai, rūpīgi izvēlētai dalībnieku apmācību ekspress programmai un komandas darbam izvirzītajiem kvalitātes kritērijiem.

2023. gada spēles tematika bija „Ūdeņraža horizonti”. Spēles laukums, un spēles gaita tēlaini pārstāvēja ūdeņraža ieguves, uzglabāšanas, transportēšanas un izmantošanas procesus. Tā pat kā reālajos tehnoloģiskajos procesos, arī katrā no šīs spēles elementiem iespējami gan ieguvumi, gan „enerģijas” zudumi.

Komandas ieguvumi, kā parasti, bija arī iespēja iepazīties ar uzņēmējvalsts, Singapūras, dabu, vēsturi un kultūru. Dodoties nelielā jūrasbraucienā uz Pulau Ubin salu, kā arī apmeklējot Singapūras galvenās salas centrālās daļas rezervātu, džungļos tika sastapti varāni, pērtiķi, tukani, papagaiļi, daudz tropisko tauriņu, un ārkārtīgi skaļās cikādes. Tika nobaudīti tikko nokrituši kokosrieksti un īpaši smirdīgais duriana auglis, kā arī izietas līdz 25m augstumā džungļu lapotnē iekārtas takas.

Pie pamanāmākajām kultūras īpatnībām tika pieskaitīti: kartona policisti ielās; daudzie plakāti, kas brīdina par lielajām soda naudām dažādu pārkāpumu, piemēram, košļājamās gumijas lietošanas, duriana augļa ienešanas u.c. gadījumos; indiešu kopienas vēsturiskais rajons Little India; un ērtības, kas rodas starptautiskajā sadarbībā, ja angļu valoda ir galvenā valsts valoda.

Galerijas