EPALE Kopienas konferences ietvaros norisināsies seminārs par mācīšanās kopienu pilnveides iespējām

No 18. līdz 20. oktobrim norisināsies ikgadējā EPALE tiešsaistes Kopienas konference, kura šogad tiks veltīta četrām tēmām:

  • Mācību kopienas;
  • Jaunie pieaugušie;
  • Inovatīvas pieejas prasmju revolūcijā;
  • Radošums un kultūra sociālajai kohēzijai.

EPALE 2022. gada Kopienas konference vēlas uzsvērt iztēles un pieaugušo izglītības spēku bagātinātas, ilgtspējīgas un iekļaujošas Eiropas izveidē. Visas plenārsesijas (ieskaitot iedvesmojošus galveno runātāju sniegumus, paneļdiskusijas un EPALE sarunas) būs brīvi  pieejamas tiešsaistē EPALE platformā, kā arī EPALE FacebookLinkedIn un Twitter sociālo tīklu kontos.  

Konferences laikā katrā EPALE Kopienas dalībvalstī norisināsies dažādi nacionālie pasākumi. Latvijā 18. oktobrī notiks EPALE Akadēmijas seminārs par mācīšanās kopienu pilnveides iespējām, ko vadīs Ilze Ivanova – Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības zinātņu un pedagoģisko inovāciju nodaļas profesore, andragoģijas pasniedzēja.

Semināra mērķis ir sniegt praktiskas zināšanas pieaugušo izglītotāju darbā, definēt problēmas un rast risinājumus. Tiešsaistes seminārs norisināsies 18. oktobrī no plkst. 14.00 līdz 17.00 Zoom platformā. Semināra mērķauditorija ir pieaugušo izglītotāji un citi interesenti. Nodarbībā tiks izmantotas gan diskusijas, gan grupu darbs un ekspertu iesaiste. Dalībniekiem ir jābūt gataviem aktīvi iesaistīties un dalīties savā pieredzē un ieteikumos.

Semināram līdz 13. oktobrim (ieskaitot) var pieteikties šeit. Seminārs ir bez maksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots. EPALE Latvija dos iespēju semināru noskatīties arī tiem interesentiem, kas nevarēs to apmeklēt klātienē, jo tiks veikts semināra ieraksts, kas pēc tam būs pieejams visiem, kuri reģistrēsies EPALE slēgtajā grupā. Tāpēc aicinām aizpildīt pieteikuma anketu arī tad, ja nevarat apmeklēt pasākumu konkrētajā dienā un laikā.

Vairāk par EPALE Kopienas konferenci un tās programmu var uzzināt šeit.

Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” nodrošina EPALE darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem kā valsts mērogā, tā arī starptautiski.

Informāciju sagatavoja: Agnese Zarāne, IZM Erasmus+ projekta "EPALE Nacionālais atbalsta dienests” komunikācijas un satura eksperte, e-pasts: agnese.zarane@izm.gov.lv