Erasmus+ projektā Atēnās viesojas dalībnieki no Rīgas Lietuviešu vidusskolas

Erasmus+ projektā Atēnās viesojas dalībnieki no Rīgas Lietuviešu vidusskolas

Dalībnieki no Rīgas Lietuviešu vidusskolas laika posmā no 2023. gada 1. maija līdz 6. maijam Erasmus+ projekta “Discover the world of the tree” (Atklāj koku pasauli) ietvaros Grieķijas galvaspilsētā Atēnās satikās ar projekta partneriem no Lietuvas, Polijas un Grieķijas. Sešās darbīgās un notikumiem bagātas dienās tika gūtas jaunas zināšanas par grieķu dzīvi, Grieķijas kultūru un vēsturi.

Tikšanās sākumā Grieķijas partneri no bilingvālās privātskolas “DES” iepazīstināja pārējos projekta dalībniekus ar skolas dzīvi, iekārtojumu un vērtībām, skolā norisinājās audzēkņu talantu šovs. Bērniem bija iespēja apskatīt skolas mini zoo ar zosīm, suņiem un ēzeļiem.

Otrā diena bija tieši saistīta ar projekta tēmu par kokiem, tāpēc devāmies apmeklēt vienu no Atēnu kalniem – Hymettus (Ymittos). Tajā redzējām ugunsdzēsēju demostrējumu meežu ugunsgrēku gadījumā, kā arī stādījām augus, vācām atkritumus un uzkāpām kalna virsotnē, kur pavērās brīnišķīgs skats uz pilsētu.

Viesojāmies Atēnu priekšpilsētā Varkīzā (Varkiza), kur baudījām pludmali un peldes Egejas jūrā.

Protams, neizpalika arī Akropoles drupu un Akropoles muzeja apmeklējums. Secinājām, ka Akropole ir viena no elpu aizraujošākajām senatnes drupām pasaulē. Gida pavadībā bērni guva jaunas zināšanas par simboliskāko celtni – Partenonu, kā arī par Atēnas templi. Izbaudījām arī Atēnu tirgus atmosfēru. Apskatījām arī pirmo Olimpisko spēļu stadionu Atēnu centrā.

Vēl viena Grieķijas partneru piedāvātā aktivitāte bija Skolas vecāku padomes rīkotais pasākums  - Ēdienu festivāls. Tā kā skola ir internacionāla, tad tajā mācās skolēni ne tikai no Grieķijas, bet arī no Ķīnas, Indijas, Japānas, ASV, Kanādas, Itālijas u.c. pasaules valstīm. Mums bija iespēja būt šī pasākuma dalībniekiem un baudīt šo valstu nacionālos ēdienus un mūziku.

Skolēni paplašināja zināšanas par dzīvi subtropu klimata joslā, apskatīja Latvijai netipiskus kokus un augus. Tika rasts prieks partneru sagatavotajās aktivitātes un koku  zīmēšanas meistarklasē.

Informāciju sagatavoja: Rīgas Lietuviešu vidusskolas vecāks Jana Hohla