Etwinnig projekts “Baltijas jūras valstu tautas aktīvās spēles"

No 2023. gada februāra Rīgas 141. pirmsskolas izglītības iestādes “Kastanītis” bērni un skolotājas piedalījās starptautiskajā Etwinnig projektā "Baltijas jūras valstu tautas aktīvās spēles" ("Folk active games of the Baltic Sea countries“). Projektā piedalās pirmsskolas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Kopā ar partneriem tika izvirzīts projekta mērķis - iepazīstināt bērnus un skolotājus ar Baltijas jūras valstu tautas aktīvajām spēlēm un izmantot tās ikdienas aktivitātēs, darīt zināmu savas un citu valstu kultūru.

Ko ieguvām projekta realizācijas gaitā:

  • Bērni iepazinās ar Baltijas valstu tradīcijām un kultūru, kas veicināja redzesloka paplašināšanos un vispārējo attīstību.
  • Skolotāji (partneri) guva jaunu pieredzi un radošas idejas, kuras var pielietot darbā ar bērniem. Mēs uzzinājām vairāk par eTwinning platformu, kas ietekmēja skolotāju digitālās kompetences attīstību.
  • Pirmsskola ieguva iespēju sadarboties ar jauniem partneriem un iegūt jaunas paziņas. Iepazītas citas pirmsskolas dzīve un darbs.
  • Vecāki iepazina kaimiņvalstu tradīcijas un kultūru (pateicoties bērnu stāstiem un izliktajām fotogrāfijām/video/prezentācijām).

Visi projekta mērķi tika sasniegti. Visi aktivitāšu video un foto tika ievietoti eTwinning un Facebook tīmekļa platformās, kur projekta partneri guva jaunas idejas un zināšanas savu aktivitāšu veikšanai.

Par visām projekta aktivitātēm, tautas dejām izveidota e-grāmata, kurā visi interesenti var iepazīties ar projektā iesaistīto valstu tautas spēlēm. Projekta noslēgumā ir izveidots visu Baltijas valstu tautas tradīciju kalendārs.

Pateicamies visiem projekta dalībniekiem par jauko un produktīvo sadarbību!

Rīgas 141. pirmsskolas izglītības vadītājas vietniece Sandra Čerņavska

Galerijas