Garšu ceļojumā uz Japānu un Itāliju

Garšu ceļojumā uz Japānu un Itāliju

Dažādās pasaules virtuves ir ne tikai lielisks veids, kā piedāvāt bērniem ieskatu citās kultūrās - tās bērniem dod arī iespēju izbaudīt jaunus aromātus, tekstūras un garšas. Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes grupa “Bezdelīga” izvēlējās iepazīties ar japāņu virtuvi, bet grupa “Kuģītis” - ar  itāļu.  

Svarīgi ir bērnus iesaistīt gatavošanas procesā. Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes grupas “Bezdelīga” audzēkņi kopā ar pedagogu patstāvīgi gatavoja suši un, protams, pēc tam rīkoja japāņu ēdiena degustāciju. Degustācijas laikā bērni ievēroja noteiktu kārtību. Ēšanas laikā gabaliņu nesagriež, tas ir viens kumoss. Gabaliņu paņem ar irbulīšiem, iemērc sojas mērcē un liek mutē. Vasabi var ēst kopā ar suši vai sajaukt to ar sojas mērci. Bērni izteica savas domas par neparastajām garšām, analizēja, kas patīk un kas nepatīk. 

Maltītes ārpus mājas saliedē gan kolektīvu, gan ģimeni. Šis laiks, ko veltām, lai pabūtu kopā vienam ar otru kopīgā maltītē, ir koncentrēts mirkļa izbaudīšanai. Rīgas 232. izglītības iestādes grupas Kuģītis” skolotāja un bērni ieplānoja picērijas apmeklējumu. Audzēkņi ar skolotājas palīdzību izpētīja ēdienkarti, kopīgi vienojās par pasūtījuma veikšanu un pēc tam mielojās ar gardo itāļu tradicionālo ēdienu.   

Baudiet dažādus ēdienus kopā ar bērniem un atklājiet garšu daudzveidīgo pasauli!  

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.   

Galerijas