Grāmatas “Vasaras dziesmas” atvēršanas svētki

14. decembrī plkst.19.00 Rīgas Bērnu un jauniešu centra “Rīgas skolēnu pils” Svētku zālē norisināsies grāmatas “Vasaras dziesmas” atvēršanas svētki "Ragavas taisām vasarā, ratus – ziemā!".

Mūsu izdevumam “Ziemas dziesmas” pašā baltākajā laikā ir dzimis jauns radinieks – krājums “Vasaras dziesmas”, kura tapšanā iesaistīti Rīgas pilsētas vokālo ansambļu vadītāji, koru diriģenti un koncertmeistari. Lielisks materiāls, kas smaržo pēc vīgriezēm un garšo pēc Jāņu siera, tāpēc noteikti priecēs mūsu vokālās mākslas meistarus, domājot par sauli, jūru un ziedošo pļavu laiku. Milzīga pateicība visiem, kuri atļāva mums publicēt savas izlolotās dziesmas, tautasdziesmu apdares, un nu dziesmām pievienojušās arī kokļu skaņas – kā jau tas vasarai pienākas!

Grāmata ir paliekoša vērtība, kas liecinās par laiku, kurā dzīvojam. Runā, ka laiks ir nauda, bet es saku – laiks ir mīlestība. Mīlestība uz darbu, kuru darām. Tāpēc liels paldies Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamentam par finansiālu atbalstu no Rīgas mūzikas jomas kolektīvu vadītājiem, jo kvalitatīvs repertuārs – tas ir viens no priekšnosacījumiem lieliskam kora vai vokālā ansambļa sniegumam koncertos. Tāpēc mēs, Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs, sākam darbu pie trešās cikla “Gadalaiki” grāmatas – Rudens dziesmas. Lai mums visiem kopā izdodas! Uz tikšanos mūzikā!

Gaidīsim visus interesentus grāmatas “Vasaras dziesmas” atvēršanas svētkos 14. decembrī plkst.19.00.

Informāciju sagatavoja Arta Grīna, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra galvenā speciāliste mazo mūzikas kolektīvu un instrumentālās mūzikas jomā.