Ielūdz uz projekta atklāšanas svētkiem

Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas teritorijā un izstāžu zālē no 6. novembra līdz 11. novembrim būs apskatāmas bērnu zīmējuma izdrukas - Baltijas valstu un Ukraiņu folkloras teiku varoņi mūsdienu bērnu redzējumā. 6. un 10. novembrī skolas Mūzikas zālē tiks organizēti koncerti “Sprīdīša jaunie muzikālie meklējumi”.

Šī projekta “Pasaku tautas varoņi atdzīvojas 21. gadsimta bērnu mūzikā un mākslas darbos” ietvaros PMMS mūzikas nodaļas pedagogi R. Plešanovs, E. Rusovs, A.O. Mitrevics un E. Mediņš aranžēja tautā iemīļotās I. Kalniņa melodijas no kinofilmas “Sprīdītis”, kuru pirmatskaņojumu dzirdēsiet mūzikas nodaļas audzēkņu un pedagogu izpildījumā. 

Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Rīgas Igauņu pamatskolas, Rīgas Lietuviešu vidusskolas un Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēniem, kopīgi radīja savus pasaku un teiku tautu varoņus zīmējumu izdrukās, kuras tiks eksponētas un izgaismotas skolas teritorijā. Novembra krēslainajās stundās skolas pagalmā spoži iespīdēsies tādi tautas varoņi, kā Lāčplēsis, Sprīdītis, Kalevipoegs, Kotigoroško un Egle - Zalkšu karaliene. Projekta mērķis ir veicināt skolēnos piederību savai valstij, labāk izprotot gan savas valsts, gan tuvāko valstu folkloru.

Muzikālajam stāstam izvēlētā Sprīdīša tēma simbolizē to, ka ikviens, arī mazs puika ar labu sirdi var rīkoties varonīgi. Koncerts būs paredzēts apkaimju iedzīvotājiem, iesaistīto skolu skolotājiem, jauniešiem un viņu vecākiem. Pasākumu bagātinās mākslas instalācija “Kļūsti par varoni!", kurā apmeklētājiem tiks dota iespēja iejusties pasaku varoņu tēlos speciāli izveidotā foto zonā. Projekta ietvaros PMMS mākslas nodaļas audzēkņi un pedagogi radīja gaismas instalāciju Lielvārdes jostas tematikā, kura tiks eksponēta izgaismotos skolas logos.

Šis projekts sniedza iespēju saredzēt kopīgo un atšķirīgo Baltijas un Ukraiņu folklorā, kā arī mācīt bērniem un jauniešiem drosmi, varonību un līdzatbildību, aktualizējot  varoņa nozīmību, labā un ļaunā attiecības, jo īpaši mūsdienu kontekstā.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kurus no 27. oktobra varēs saņemt pie skolas dežuranta. (Vietu skaits ierobežots.)

 info@pmms.lv,
www.pmms.lv