Interaktīvi izglītojoša nodarbība „Izlūku gaitās”

Interaktīvi izglītojoša nodarbība „Izlūku gaitās”

Kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma" ir pieejama nodarbība, kas ļauj ceļot laikā un atgriezties vairāk kā 100 gadus senā pagātnē, kur pāri purvu klajumiem atblāzmoja kauju ugunis.  Nodarbības noteikumi paredz tādus apstākļus, kādos dzīvoja un cīnījās latviešu strēlnieki. Tikai paši drosmīgākie un veiklākie spēja izkļūt no vācu gūsta…

Nodarbības gaitā skolēni apgūs jaunas prasmes un zināšanas par Pirmā pasaules kara notikumiem Ķemeru apkārtnē un latviešu strēlnieku kā izlūku darbību šajā frontes iecirknī. Skolēni tiks iepazīstināti ar latviešu strēlnieku bataljonu izveidi, politiski un ekonomisko situāciju bataljonu veidošanās brīdī. Interaktīvā veidā tiks parādīts latviešu strēlnieku bataljonu apmācības process, kurā visas darbības veiks paši skolēni. Daļa no spēles dalībniekiem nokļūs vācu armijas sastāvā, kur iepazīsies ar vācu armijas reglamentu, kārtību un nocietinājumu veidošanu. Interaktivitāti vācu  armijas pusē vadīs instruktors.  Visas nodarbības gaitā iegūtās prasmes tiks pielietotas, dodoties izlūkgājienā. Karšu zīmēšana, novērošana un sakaru nodibināšana būs tikai daļa no uzdevumiem, kas būs jāveic vācu pozīciju priekšā. Nodarbības galvenais mērķis ir caur interaktivitāti un aktīvu darbību izstāstīt Pirmā pasaules kara norises procesus Latvijas teritorijā, un izmantojot atgriezenisko saiti nodarbības beigās pārbaudīt skolēnu iegūtās zināšanas. Nodarbību vadīs vēsturnieks Māris Ribickis. Nodarbībā visi iesaistītie instruktori un vadītāji ir tērpušies latviešu strēlnieku un vācu armijas karavīru formas tērpos.

Vieta: Ķemeru nacionālais parks
Vecuma ierobežojums: sākot no 10  gadu vecuma
Nodarbības mērķis: interaktīvi izglītojošā veidā sniegt ieskatu latviešu strēlnieku gaitās un cīņās Ķemeru purvos, īpaši uzsverot latviešu strēlnieku  - izlūku darbību.
Spēles ilgums: 2.5 h   
Minimālais dalībnieku skaits: 16 dalībnieki  

Kontakti: 22057669 (Māris)

www.facebook.com/latviesustrelniekikemerupurvos