Keramikas izstādes darbi - tuvplānā buru kuģis

Publicitātes foto

Izstāde “Mūsu jūra” turpina priecēt apmeklētājus

Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā “Strazds” (Kvēles ielā 15), Bērnu nodaļā, apskatāma Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis” audzēkņu keramikas darbu izstāde “Mūsu jūra”. Izstāde apmeklētājus priecēs vēl visu februāri.

Izstādē piedalās trīs interešu izglītības keramikas pulciņu “Ripa”, “Četri”, “Keramika. Dizains. Tehnoloģijas.” dažādu vecuma audzēkņi no 5 līdz 17 gadu vecumam, kuri darbiņus veidojuši pasniedzējas Vinetas Viziņas un Ilzes Kīns vadībā.

Izstādē izliktie darbi ir daļa no tiem, kas tika eksponēti arī rudenī Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis” izstādē “Veltījums Latvijai 105.gadadienā. Jūra”. Mācību procesā audzēkņi iedvesmojās no mūsu skaistās Latvijas dabas un ir radījuši dekoratīvus darbus ar jūras augu, zivju un laivu motīviem. Ikviens bērns savu darbiņu gatavoja ar lielu interesi un aizrautību.

Izstādes apmeklētāji ir aicināti arī noskanēt QR kodu un noskatīties pedagogu veidoto video par jūru ar audzēkņu darbiņiem, kas tika radīts Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra organizētajam virtuālajam koncertam "Tautasdziesmu maratons".

Šī izstāde ir arī Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis” audzēkņu dalība skolēnu pilsoniskās līdzdalības projektā “Mana dažādā – vienīgā Latvija”, veltītā Latvijas Republikas 105. dzimšanas dienai.

Aicinām apmeklēt izstādi  līdz 29.02.2024. priecāties, iedvesmoties par skaistajiem keramikas darbiem un ielūkoties arī bibliotēkas grāmatu plauktos!

Paldies Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkas “Strazds” kolektīvam par atsaucību un sadarbību!

Paldies skolotājām Vinetai Viziņai un Ilzei Kīns par ieguldīto darbu izstādes veidošanā un interešu izglītības keramikas programmas popularizēšanā!

Informāciju sagatavoja Vineta Viziņa, Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis” keramikas pulciņa “Ripa” skolotāja, Aija Kalniņa, izglītības metodiķe.